Norris: Nem lepett meg, hogy Perez nekem jött... - F1VILÁG.HU

Norris: Nem lepett meg, hogy Perez nekem jött…

Sergio Perezt kritizálta a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjat követően a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Lando Norris.

A két versenyző a szezonzáró futam 47. körében csatázott egymással: Perez a 6-os kanyarban próbálta megelőzni ellenfelét, eközben azonban nekiütközött Norris McLarenjének. A baleset után mindketten folytatni tudták, a versenybírók azonban később 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a Red Bull versenyzőjét, aki emiatt el is veszítette dobogós eredményét.

Perez a futam után a versenybírókat is kritizálta, emiatt megrovást kapott, majd szót ejtett arról is, szerinte Norris legalább annyira felelős volt a koccanásért, mint ő.

„Véleményem szerint 50-50 volt. De ő nem veszített semmit, sőt, inkább időt nyert” — mondta a mexikói versenyző. „Úgy alakult, hogy összekoccantunk, ami balszerencse volt. De a tánchoz ketten kellenek, Lando pedig ugyancsak felelős volt a történtekért, mert belém kanyarodott, mintha senki sem lenne ott.”

„Teljesen mellette voltam, levágta a kanyart, időt nyert, és mégis én kaptam büntetést. Egyáltalán nem értek egyet a döntéssel.”

Norris ugyanakkor azt mondja, egyáltalán nem lepte meg az, hogy összeütközött Perezzel, a mexikói ugyanis hajlamos így lezárni a csatákat.

„Hogy őszinte legyek, számítottam rá. Nem volt semmi új a dologban” — mondta a brit versenyző a Viaplay televíziónak. „Sokaknak nekiment már, szóval nem újdonság ez senkinek. Viszont sok helyet hagytam neki, és nem is változtatta meg a versenyemet végül.”

„Kemény nap volt, egyszerűen nem volt meg a tempó, amit szerettünk volna. Küszködünk egy kicsit. Másfél tized kellett volna körönként, hogy talán utolérjem az előttem lévő autókat, de nem volt meg. Viszont azért örülök, mert csapatként legyűrtük az Aston Martint — ez volt a célunk, és sikerült is megvalósítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Nem lepett meg, hogy Perez nekem jött…
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!