Friss hírek

Norris: Nem lesz sok előzés Mugellóban

Lando Norris szerint bár lenyűgöző lesz vezetni rajta, a Forma-1-es versenynaptárban bemutatkozó Mugellóban nem láthat majd olyan sok előzést a közönség.

A Ferrari tulajdonában lévő versenypálya szeptemberben fogadja a Forma-1-es mezőnyt, itt rendezik ugyanis a Toszkán Nagydíjat, egy héttel a monzai verseny után.

Sőt, Olaszországban egy harmadik futamot is megtartanak majd november 1-jén, Imolában.

A McLaren ifjú titánja, Lando Norris mindkét pályán versenyzett már, amikor az olasz Forma-4-es sorozatban szerepelt 2015-ben. Azt mondja, bár a mugellói pálya gyors kanyarjai miatt kihívást jelent majd a versenyzők számára, az aszfaltcsíkon nincs olyan sok előzési lehetőség.

„Várom már. 2015-ben, az olasz F4-gyel versenyeztem már Mugellóban. És elég király volt!” – fogalmazott a brit tehetség.

„Sok a gyors, vagy közepesen gyors kanyar, nincsenek szűk lassítók, bizonyos szempontból majdnem olyan, mint Ausztria, csak a nagy féktávok hiányoznak.”

„Ezek a gyors, vagy közepesen gyors kanyarok próbára teszik a pilóták fizikai képességeit.”

„A versenyzés szempontjából talán nem a legjobb pálya, nem tudom, hogy látunk-e majd előzéseket az 1-es és az utolsó kanyar között, szóval szerintem majdhogynem olyan lesz, mint Magyarország bizonyos tekintetben.”

„Ugyanakkor viszont egy fantasztikus pálya, szóval az időmérő szerintem hihetetlen lesz. Szerintem minden pálya, ahol nem jártunk már egy ideje, vagy új lesz a kategória számára, igazán izgalmas lesz. Hiszen valami más, a megszokottól eltérő következik.”

„Nem úgy megyünk oda, hogy pontosan tudjuk, mit kell tennünk a beállításokkal, emiatt pedig sokkal sérülékenyebb helyzetbe kerülünk. Ez több kihívást jelent, de szerintem nagyon izgalmas.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!