Norris: Nem olyan kellemes vezetni a 2022-es versenyautót - F1VILÁG.HU

Norris: Nem olyan kellemes vezetni a 2022-es versenyautót

Az összes többi istállóhoz hasonlóan gőzerővel készül már a 2022-es Forma-1-es idényre a McLaren csapata, Lando Norris viszont azt mondja, az első benyomásai alapján az új szabályok szerint megépülő jövő évi versenyautókat nem lesz olyan kellemes vezetni, mint az idei gépeket.

A Forma-1-ben jövőre jelentősen megváltoznak a technikai szabályok, a csapatok pedig jó ideje gőzerővel dolgoznak már a teljesen átalakuló versenyautókon.

Természetesen az új masinákat még senki nem próbálhatta ki a versenypályán, Lando Norrisnak viszont már volt szerencséje körözni az új modellel a szimulátorban. A brit tehetség nemrég ezzel kapcsolatban mondta el tapasztalatait.

„Vezetés szempontjából teljesen más autó. Bizonyos szempontból nem olyan jó vezetni, mint az ideit” – mondta a brit pilóta a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„De remélhetőleg ugyanez a helyzet az összes többi csapatnál is. Majd meglátjuk, nincs értelme azon gondolkodni, hogy lenyűgöző-e, vagy borzasztó. Egyszerűen a lehető legjobb munkát kell végezni, és remélhetőleg jövőre egy remek autóval érkezhetünk meg az előszezoni tesztekre.”

A nyári Brit Nagydíjon a rajongók már kaphattak egy kis ízelítőt abból, milyenek is lehetnek majd az új versenyautók, bemutattak ugyanis egy demóautót, melyet a 2022-es technikai szabályok szerint építettek meg.

Norris elárulta, a McLarennél még nem kezdték el legyártani az új modellt, ám ő azt látja, folyamatosan fejlődik saját versenygépük.

„Az egyetlen autó, amit láttunk, az az, amit Silverstone-ban bemutattak. Az az autó, ami nekünk a gyárban van, még csak nem is egy autó. Csupán egy rajz, és néhány papír. Nem gondolom, hogy a következő pár hónapban látni fogjuk, talán csak jövőre. Pár rajzot és terveket láttunk már, de minden héten van valami új, valami más, mivel számos különböző dolog van ezzel az autóval kapcsolatban.”

„De nagyon könnyű minden héten változtatásokat eszközölni, és egyre gyorsabbá és gyorsabbá tenni.”

Videó: Ilyenek lesznek a 2022-es autók

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!