Norris: Nem pihenhetünk, a középmezőny egyre szorosabb! - F1VILÁG.HU

Norris: Nem pihenhetünk, a középmezőny egyre szorosabb!

A nehéz kezdés után végül mindkét autójával pontot szerzett Ausztriában a McLaren csapata, Lando Norris pedig azt reméli, a hétvégi Francia Nagydíjon még erősebb teljesítménnyel rukkolhatnak elő.

A fiatal pilóta a 7. helyen ért célba a spielbergi versenyen, míg csapattársa, Daniel Ricciardo 9. lett. Az újabb pontoknak hála a McLaren továbbra is őrzi a 4. helyet a konstruktőri összetettben, Norris azonban figyelmeztet: nem pihenhetnek, riválisaik ugyanis közel vannak.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Franciaországban vendégeskedik, ahol tavaly Norris az 5., Ricciardo pedig a 6. helyen ért célba.

„Mivel a nyári szünet gyorsan közeledik, fontos, hogy tovább építsünk az idei eredményekre, a középmezőny ugyanis egyre szorosabb” – fogalmazott a brit pilóta. „A nehéz kezdése után pozitívum, hogy Ausztriában a 7. és 9. helyeken értünk célba, és nagyszerű, hogy továbbra is harcban vagyunk a konstruktőri 4. helyért folyó küzdelemben.”

Norris hozzátette, örül annak, hogy ezen a hétvégén már nem a sprintfutamos formátum szerint kell dolgozniuk.

„Az, hogy Franciaországban visszatérünk a megszokott versenyhétvége-formátumhoz, lehetőséget kínál nekünk arra, hogy fejlődjünk a szabadedzéseken, amire nem volt lehetőségünk Ausztriában. Rengeteg még a tennivaló, de továbbra is keményen nyomjuk a versenypályán, és igyekszünk több pontot begyűjteni a Paul Ricard versenypályán, ahogy tettük azt tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!