Norris: Nem sokkol minket a Ferrari tempója - F1VILÁG.HU

Norris: Nem sokkol minket a Ferrari tempója

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője szerint egyáltalán nem sokkoló számukra, hogy a Ferrari a pénteki imolai szabadedzések alapján előrébb jár, mint ők – azonban elárulta, kicsit gyorsabbak, mint amire számítottak.
Lando Norris, McLaren MCL35M, car front on,

A McLaren csapata remekül kezdte a 2021-es szezont, miután Lando Norris a Bahreini Nagydíjon a 4. helyen ért célba a Mercedes és a Red Bull mögött. Az Emilia-Romagna Nagydíjon, Imolában azonban nehezebben indul a hétvége számukra, mint a szezonnyitón, az első szabadedzésen Norris ugyanis csak a 13., míg a második tréningen a 8. leggyorsabb időt érte el.

A Ferrari azonban – egyelőre – úgy tűnik, előrelépéseket tett, az olaszok autói mindkét gyakorláson a top 6 között végeztek. Norris elmondta, ezen egyáltalán nem lepődtek meg, és számítottak arra, hogy nehezebb dolguk lesz Imolában. 

„Bahreinben a legtöbb kanyarban határozottan gyorsabbak voltak, mint mi – nem mindegyikben, de nagyon gyorsnak tűnnek” – mondta a McLaren pilótája az ellenfeleikről. „Nem gondolom, hogy ez olyasvalami, amire nem számítottunk. Talán egy kicsit gyorsabbak, mint gondoltuk, de tudtuk, hogy néhány futamon előttünk lesznek, néhányon pedig mi leszünk elöl.”

„Ez a Ferrari – ha egy csapat most nagy fejlődést fog mutatni, akkor azok ők lesznek. Szóval nem egy nagy meglepetés. Talán egy kicsit gyorsabbak, mint számítottuk, de ez nem sokkol bennünket.”

Norris elárulta, a hétvége eddig nem olyan gördülékenyen alakul számukra, mint a szezonnyitó, ám bízik benne, hogy szombatig sikerül valamelyest javulniuk. 

„Még nem vagyunk jó helyen az autóval. Nem állítottuk be olyan könnyen ehhez a pályához, mint a bahreinihez. Ez egy kicsit nehezebb, de erre számítottunk a tavalyi év alapján. Kicsit jobban küszködtünk, mint Bahreinben, de néhány pályán jobban megy az autó.”

„Ez egyike azoknak a helyszíneknek, amelyekről tudtuk, hogy kicsit nehezebb lesz számunkra. De tettünk néhány előrelépést az első szabadedzésről a másodikra, szóval remélhetőleg holnap is egy kicsit előrébb juthatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!