Norris nem számít arra, hogy a Hungaroringen is dobogóért csatázhat - F1VILÁG.HU

Norris nem számít arra, hogy a Hungaroringen is dobogóért csatázhat

Max Verstappen legfőbb ellenfele volt a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon, Lando Norris mégsem gondolja azt, hogy a dobogóért csatázhat majd a Hungaroringen.

A brit pilóta és csapattársa, Oscar Piastri valósággal remekeltek Silverstone-ban – köszönhetően azoknak a fejlesztéseknek, melyeket a McLaren pályára tudott vinni az elmúlt időszakban. A brit versenypálya tempós kanyarjai, illetve a hűvös hőmérséklet nagy szerepet játszott a wokingiak tündöklésében, Norris éppen ezért azt gondolja, nem számíthatnak arra, hogy a kanyargós mogyoródi aszfaltcsíkon ismét ennyire ütőképesek lesznek.

„Nem számít, milyennek tűnik kívülről, valójában nem vagyunk valami jók a lassú kanyarokban” – mondta Norris újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak csütörtökön. „Nem vagyunk olyan borzasztóak, és nem is voltunk olyan rosszak Monacóban sem. Ha viszont el kell kezdenünk kompromisszumokat kötni, akkor sokkal többet nyerünk azzal, ha a gyors kanyarokban teljesítünk jól, ahelyett, hogy nagyon a lassú kanyarokra fókuszálnánk.”

„Ha megnézzük a tavalyi évet, valójában nem volt rossz hétvégénk egy olyan autóval, mellyel küszködtünk az idény elején – szóval szeretnék még reménykedni. De kétlem, hogy ugyanolyan jó lesz, mint Silverstone-ban – itt ugyanis nincsenek gyors kanyarok.”

Norris beszélt arról is, néhány futam után még tisztábban látnak majd, szerinte ugyanis lesznek még jóval kedvezőtlenebb pályák a Hungaroringnél.

„Nem gondolom, hogy a magyarországi hétvége igazi erőpróba lesz – lesznek még pályák, melyek nem fekszenek nekünk. Ez nem egy rossz pálya számunkra, egyszerűen csak nagyon tapadós az aszfalt, a kanyarok elég hosszúak, ami nem éppen az erősségünk. És még ha lassú kanyarok is vannak, nem olyan rettentően lassúak. Szóval lesznek még a folytatásban olyan pályák, melyek nagyobb kihívást jelentenek majd számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!