Norris nem titkolózik, szívesen segít Ricciardónak - F1VILÁG.HU

Norris nem titkolózik, szívesen segít Ricciardónak

HIRDETÉS
Lando Norris is tisztában van vele, hogy Daniel Ricciardónak problémái vannak a McLaren MCL36-os modelljével, a brit pedig azt mondja, nem is érdeke, hogy játszmákba menjen bele küszködő csapattársával, inkább ő is segít neki kimászni a gödörből.
Australian GP LEGO Lando Norris Daniel Ricciardo

Hagy reményekkel érkezett Ricciardo a brit alakulathoz a 2021-es szezonra egy hároméves szerződés keretében, az ausztrál azonban az eddig Wokingban eltöltött másfél szezonja során nem tudott úgy a csapat húzóembere lenni, mint a Red Bullnál vagy a Renault-nál azt láthattuk tőle. Tavaly a pontversenyben 160:115-re maradt alul Norrisszal szemben, idén pedig még látványosabb, 76:19 közöttük a különbség a nyári szünetben.

A küszködésekkel teli időszakot Ricciardo tavalyi monzai győzelme jelentősen megszépíti, ám teljesítményének trendjei mégis arra sarkallták a McLarent, hogy egy évvel a szerződésének lejárta előtt megváljon a nyolcszoros futamgyőztes pilótájától, aki helyére Oscar Piastri érkezhet jövőre.

A csapat idáig mindig támogatólag lépett fel Ricciardóval szemben, és csapattársa, Norris is azt mondja, nem áll érdekében titkolózni előtte és versenyzői presztízsharcba kezdeni, mint az egy istálló pilótái között gyakran előfordul.

„Éppen ellenkezőleg, próbálom őt segíteni, amennyire csak tudom. Ez a csapat előnyére válik az Alpine elleni harcban. Az adatokat illetően mindent lát, amit én is” – idézi Norrist a Racefans.

„Több segítséget nyújtok, mint amit normál esetben tennék. Annál mindenképpen többet, mint abban az esetben, ha a világbajnoki címért harcolnánk. Egyszerűen erre van szüksége a csapatnak jelenleg, és közreműködni szeretnék ebben. Szóval nem folytatok semmiféle játszmákat – ha valami, akkor inkább nyugtatni próbálom a helyzetet.”

A McLaren és Ricciardo potenciális jövő évi csapata, az Alpine között valóban egyre kiélezettebb a csata a konstruktőri negyedik helyért. A McLaren utoljára Monacóban tudott több pontot szerezni az enstone-iaknál, akik apró lépésekkel beérték őket, és jelenleg négy pont előnnyel őrzik a középmezőny legjobbját megillető pozíciót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!