Norris: Nem újdonság, hogy segítek a csapatnak verseny után

Lando Norris, McLaren
Fotó: McLaren
Lando Norris, a McLaren versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjat követően segített csapatának az autó szétszerelésében – erről fotó is készült, amely felkerült a közösségi médiába.

Csapatszellemből jelesre vizsgázott Norris – a közösségi oldalakon pedig gyorsan elterjedt a fotó, amikor Norris a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően segített csapatának szétszedni a McLarent, hogy a szerelők előbb végezzenek.

A fiatal brit pilóta elmondta, egyáltalán nem újdonság, ami Magyarországon történt, rendszeresen segít csapatának, ha a verseny után nem kell rögtön hazautaznia. 

„Már párszor volt ilyen ezelőtt is, csak sosem került ki a közösségi médiába. Ez nem olyasvalami, amit úgy érzem, meg kell osztanom a közösségi oldalaimon” – mondta Norris. 

„Már 2018-ban is volt ilyen, ezt a gokartozás óta csinálom, tényleg – a gokartos időkben a mérnökömmel.”

„Mindig meg kellett tisztítani a gokartokat a versenyek után, a láncvédőt és az airboxot – és a legtöbb dolgot. Ez olyasvalami, amit mindig szerettem. Gyerekként is szerettem ezzel foglalkozni, hogy szétszedek dolgokat, meg ilyenek. Igazából mindig csináltam ezt, a gokartos időktől kezdve az F1-ig” – folytatta a McLaren versenyzője. 

„Az F1-ben kicsit más a helyzet – de 2018-ban is részt vettem ebben, amikor az első szabadedzéseken szerepeltem. Amerikában, Japánban, Mexikóban, Abu Dhabiban is, azt hiszem, 2018-ban és 2019-ben is néhányszor előfordult. Nem mindig, de legtöbbször, amikor hétfőn repültem. Sokszor vasárnap este mennek a repülőgépek, szóval a verseny utáni megbeszélést követően mész haza, de amikor hétfőn kell utazni, akkor megvan a lehetőségem, hogy ott maradjak a szerelőkkel és segítsek nekik.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS