Norris nem vár csodát Melbourne-ben, de nem olyan rossz a helyzet, mint kívülről tűnik - F1VILÁG.HU

Norris nem vár csodát Melbourne-ben, de nem olyan rossz a helyzet, mint kívülről tűnik

HIRDETÉS
Két verseny után pont nélkül áll a McLaren Forma-1-es csapata, az istálló ifjú titánja, Lando Norris azonban azt mondja, közel sem olyan rossz a helyzet, mint az kívülről tűnik.
Lando Norris, McLaren MCL60

A McLaren igencsak gyenge formában vágott neki az új idénynek: nem elég, hogy új versenyautója nem volt elég gyors az év első két versenyén, de a csapatot még műszaki problémák is hátráltatták. Sőt, legutóbb, Dzsiddában már csak azért sem alakult simán a versenyhétvége, mert Norris hibázott az időmérőn, így nem tudott jó eredményekért harcolni.

Azt egy ideje már tudjuk, hogy a McLaren tavaly ősszel teljesen más irányba volt kénytelen elmenni idei autójának fejlesztésével, miután kiderült, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2023-ra megemelteti a padlóélek magasságát. A csapat emiatt nem is számított arra, hogy az élen csatázhat az idény elején.

Norris pedig azt mondja, egyáltalán nem olyan rossz a helyzetük, mint az elsőre tűnhet.

„Nem gondolom, hogy más a helyzet, mint tavaly. Bizonyos szempontból egy kicsit jobb, mint tavaly – de a mezőny szorosabb” – mondta a brit versenyző.

„Egyszerűen több problémánk, több műszaki gondunk volt az első versenyen. A szaúdi időmérőn én hibáztam, és aztán a versenyen a [Pierre] Gaslyval történt ütközés sokba került. Nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik – így fogalmaznék.”

„Nem vagyunk gyorsak, ez az őszinte válasz. De szoros a mezőny, és büntet, ha a dolgok nem neked kedveznek.”

Arra a kérdésre, hogy a Dzsiddában látott megbízhatóság biztató-e a McLaren számára, Norris így válaszolt: „Igen, mindketten célba értünk, szóval ez a legfontosabb.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Ausztráliában vendégeskedik, Norris pedig természetesen nem vár csodát. A McLaren első jelentősebb fejlesztési csomagja várhatóan csak április végén, Bakuban debütál majd.

„Nem fogok rosszabban reménykedni! Nem gondolom, hogy olyan sok minden változik majd. Megtesszük, amit tudunk, hogy fejlődjünk egy kicsit. Továbbra is olyan keményen dolgozunk, amennyire csak tudunk. Csak ezúttal ne hibázzak az időmérőn, és más lesz az eredmény.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!