Friss hírek

Norris: Nemcsak a Red Bull-lal, más csapatokkal is tárgyaltam

Nemcsak a Red Bull-lal, hanem több másik istállóval is folytatott egyeztetéseket Lando Norris, mielőtt aláírta hosszú távú szerződését a McLarennel – ezt ő maga árulta el a minap egy interjúban.

Norris még tavaly, szezon közben hosszabbította meg szerződését a patinás brit csapattal, mely így egészen 2025 végéig köti őt oda. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban még novemberben elárulta, párszor leült a fiatal brit pilótával tárgyalni.

„Az évek során párszor beszéltünk Landóval” – mondta akkor a brit szakember. „De valahányszor egyeztettünk, másnap aláírt egy szerződést a McLarennel.”

Norris most egy interjúban beszélt arról, nemcsak a Red Bull-lal ült le tárgyalni, többekkel egyeztetett – de ez elmondása szerint egyáltalán nem szokatlan az F1-es paddockban.

„Először is, azok az egyeztetések, melyeket említettem, hogy voltak a Red Bull-lal, általános dolognak számítanak” – mondta a brit pilóta a Motorsport.com című internetes portálnak. „Minden versenyző próbál tárgyalni minden csapattal. Persze nem mindig. Ezért írtam alá ilyen hosszú távra szóló szerződést, szóval jó ideig nem kell ilyenekkel foglalkoznom.”

„De valahányszor az ember egy szerződéses periódus végén jár, szeretne annyi emberrel egyeztetni, amennyivel csak tud, hogy mérlegelhesse a lehetőségeit, és tudja, mi lenne a legjobb út számára. Szóval nem kizárólag a Red Bullról volt szó. Voltak különféle egyeztetések sokakkal, hogy lássam, ’mi történhet, mi fordulhat elő esetleg a jövőben?’. Mindenki folytat ilyen egyeztetéseket. A szerződések lejárta felé közeledve mindenki ezt csinálja, ez tény.”

„De egy hosszú távra szóló szerződést írtam alá, mert nem akarok ilyen dolgokon gondolkodni.”

Norris elárulta, számára egész egyszerűen a McLaren kínálta a legjobb opciót a következő évekre.

„Tudtam, hogy nincs semmi olyan lehetőség, ami vonzó lenne, főleg számomra, ha azt nézzük, pályafutásom mely szakaszában tartok, és milyen korban járok – messze a McLaren a legjobb opció számomra. De meggyőződésem, hogy amint elérkezik a szerződésem lejártának ideje néhány év múlva, újra előjönnek ezek a dolgok. Momentán viszont nagyon elégedett vagyok, és nem kell ezeken gondolkodnom. Csupán akkor, ha eljön az ideje.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!