Norris: Oda kell figyelnünk az F1-es szerelőkre és mérnökökre

Lando Norris, McLaren MCL35, makes a stop
Fotó: McLaren
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris azt mondja, csapatának mindent meg kell tennie azért, hogy megvédje mérnökeit és szerelőit a brutálisan sűrű Forma-1-es szezon negatív hatásaitól.

A koronavírus-járvány miatt közel négyhónapos csúszással elindult F1-es világbajnokság igazi erőltetett menet lesz a mezőny számára: a versenyek gyors egymásutánban következnek, az idény első felében 11 hétvége alatt 9 futamot rendeznek.

Mindez komoly terhet ró a Forma-1-es csapattagokra, Lando Norris szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy a McLarennél odafigyeljenek a munkatársakra. Ahol pedig tud, ő is segít: a hétvégi Magyar Nagydíj után például versenyautójának szétszerelésében.

„A versenyzők számára nem olyan vészes a dolog” – mondta a brit pilóta a Motorsport.com című lapnak.

„Bizonyos szempontból mi végezzük a legkevesebb munkát a pályán töltött időt tekintve. Mi csak az autót vezetjük, miközben a szerelők rengeteg időt töltenek azzal, hogy dolgoznak rajta, összerakják, és a mérnökök is sokat vannak ott a pályán.”

„Szóval, ami engem illet, én fittnek érzem magam, készen állok a versenyzésre, és nem is vagyok hullafáradt utána, nem érzem azt, hogy olyan sok idő kellene ahhoz, hogy összeszedjem magam. Szóval emiatt nem aggódom.”

„De őszintén szólva a mérnökök és szerelők számára nehezebb a dolog, hiszen ők azok a fiúk és lányok, akik a legtöbb időt töltik a pályán munkával, illetve utazással.”

„Szóval oda kell figyelnünk rájuk, jó formában kell tartanunk őket. Főleg a szerelőket, akik a kerékcseréket is végzik, és így tovább. Ők is nagy hatással vannak a teljesítményre.”

„Ők azok, akiknek köszönhetően előzhetünk, ha jó kerékcseréink vannak, az pozíciókat érhet. Szóval a lehető legjobb formában kell tartanunk mindenkit. Én rendben vagyok, rájuk kell odafigyelni.”

Fotó: Twitter

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS