A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Norris: Oda kell figyelnünk az F1-es szerelőkre és mérnökökre

A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris azt mondja, csapatának mindent meg kell tennie azért, hogy megvédje mérnökeit és szerelőit a brutálisan sűrű Forma-1-es szezon negatív hatásaitól.

A koronavírus-járvány miatt közel négyhónapos csúszással elindult F1-es világbajnokság igazi erőltetett menet lesz a mezőny számára: a versenyek gyors egymásutánban következnek, az idény első felében 11 hétvége alatt 9 futamot rendeznek.

Mindez komoly terhet ró a Forma-1-es csapattagokra, Lando Norris szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy a McLarennél odafigyeljenek a munkatársakra. Ahol pedig tud, ő is segít: a hétvégi Magyar Nagydíj után például versenyautójának szétszerelésében.

„A versenyzők számára nem olyan vészes a dolog” – mondta a brit pilóta a Motorsport.com című lapnak.

„Bizonyos szempontból mi végezzük a legkevesebb munkát a pályán töltött időt tekintve. Mi csak az autót vezetjük, miközben a szerelők rengeteg időt töltenek azzal, hogy dolgoznak rajta, összerakják, és a mérnökök is sokat vannak ott a pályán.”

„Szóval, ami engem illet, én fittnek érzem magam, készen állok a versenyzésre, és nem is vagyok hullafáradt utána, nem érzem azt, hogy olyan sok idő kellene ahhoz, hogy összeszedjem magam. Szóval emiatt nem aggódom.”

„De őszintén szólva a mérnökök és szerelők számára nehezebb a dolog, hiszen ők azok a fiúk és lányok, akik a legtöbb időt töltik a pályán munkával, illetve utazással.”

„Szóval oda kell figyelnünk rájuk, jó formában kell tartanunk őket. Főleg a szerelőket, akik a kerékcseréket is végzik, és így tovább. Ők is nagy hatással vannak a teljesítményre.”

„Ők azok, akiknek köszönhetően előzhetünk, ha jó kerékcseréink vannak, az pozíciókat érhet. Szóval a lehető legjobb formában kell tartanunk mindenkit. Én rendben vagyok, rájuk kell odafigyelni.”

Fotó: Twitter

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!