Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől - F1VILÁG.HU

Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől

HIRDETÉS
Lando Norris szerint vicces lett volna, ha Max Verstappen életében először kék zászlókkal szembesül. A McLaren jó tempója egyébként csak a változékony időjárásnak volt köszönhető.
Lando Norris McLaren

Évről évre sok szó esik arról, mennyire nehéz a Monacói Nagydíj vonalvezetése, milyen elképesztő koncentrációt igényel a 78 körös futam, és ehhez hasonlók. Ehhez képest Lando Norris az esővel tarkított vasárnapi futamot követően arról nyilatkozott, a verseny vége felé hogyan akart borsot törni jó barátja, Max Verstappen orra alá. Norris a záró szakaszban ugyanis nagyon jó tempót diktált a McLarennel, a kilencedik helyért egy lehetetlennek tűnő előzést is bemutatott Yuki Tsunoda ellen, és ezen felbátorodva az jutott eszébe, hogy körhátrányból vissza kellene előzni Verstappent…

„A tempóm a közepeseken valószínűleg… ez nem tudom, mennyire állja meg a helyét, de a leggyorsabb voltam a pályán. Maxnál is gyorsabb, szóval kék zászlót akartam okozni neki. Életében valószínűleg először kapott volna kéket! Nagyon reménykedtem benne, hogy meg tudom előzni, amit utált volna. De vezette a futamot, és nem akartam nagyon megzavarni. A tempónk mindenesetre nagyon erős volt, a végén a legerősebb a pályán.”

Norris versenyét nagyban hátráltatta, hogy az első bokszkiállása során száraz pályás abroncsokat kapott – két körrel az eső érkezése előtt.

„Szerintem az egyetlen hibánk az volt, hogy a verseny közepén két körre keményekre váltottunk, aztán tettük fel az átmeneti esőgumikat. Nem számítottunk nagy esőzésre. A csapat azt mondta, csak keveset és rövid ideig fog esni. Ezek alapján örömmel hajtottam a bokszba. Valószínűleg várnunk kellett volna néhány kört. Körülbelül 30 másodpercet veszítettünk, ami minimum két-három pozíciót jelentett.”

Norris verseny végi tempója azonban nem azt jelenti, hogy a McLaren hirtelen életre kelt. Norris szerint a száraz etapjuk szörnyen gyenge volt.

„Az esős tempónk pozitívum volt, a száraz viszont sokkoló. Abból nem sok pozitívumot lehet levonni. Utálom kimondani, de esőben kevesebbet számít az autó teljesítménye, és több múlik azon, mennyit kockáztat a pilóta. Ez különösen igaz Monacóban, és én sokat kockáztattam. De legalább megérte, Yukit [Tsunoda] meg tudtam előzni, szóval jól éreztem magam” – tette hozzá a világbajnokság tizenegyedik helyét elfoglaló pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!