Norris optimista, de nem számít rendkívüli szereplésre - F1VILÁG.HU

Norris optimista, de nem számít rendkívüli szereplésre

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Lando Norris szerint a hétvégi Azeri Nagydíjon nem lesz esélyük olyan jól szerepelni majd, mint két hete, Monte-Carlóban, ám ennek ellenére óvatos optimizmussal várja a szezon hatodik versenyhétvégéjét.
Lando Norris, McLaren

A brit tehetség a hercegségben a 3. helyen ért célba a versenyt megnyerő Max Verstappen, valamint Carlos Sainz mögött, így jelenleg a 3. helyet foglalja el az összetett pontversenyben is.

Norrisék Monacóban „rakétaként” jellemezték a McLaren MCL35-ös versenyautóját, ám most nincs meggyőződve arról, hogy Bakuban is hasonlóan erősek lesznek.

„Szerintem magabiztosak és optimisták lehetünk, hogy jól fogunk szerepelni, de azt nem hinném, hogy rendkívülit, vagy váratlant fogunk nyújtani” – fogalmazott a McLaren versenyzője csütörtökön.

„Jó autónk van, és megmutattuk a szezon első öt versenyén, hogy a legtöbb pályán tisztességesen helytáll. Viszont nem gondolom, hogy magabiztosan állíthatjuk, hogy gyorsabbak leszünk a Mercedesnél vagy a Red Bullnál. Mindent megteszünk azért, hogy leszegett fejjel dolgozzunk tovább, és megpróbáljunk egy hasonlóan jó eredményt elérni, mint legutóbb.”

Norris csapattársa, Daniel Ricciardo főleg a Mercedes-motoros versenyautók végsebességében bízik.

„Szórakoztató pálya ez” – mondta az ausztrál, aki 2017-ben versenyt nyert Bakuban, még a Red Bull színeiben.

„Monaco az Monaco, de szerintem Baku is ugyanolyan nehéz, és teljesen más. Kevesebb leszorítóerővel körözünk az egyenes miatt, szóval a kanyarok talán még nehezebbek itt. Viszont egy kicsit több idő és hely van arra, hogy az ember a következő kanyaron gondolkodjon, van idő összeszedni a gondolatokat és lélegezni! Szóval más a tempó, de ugyanolyan intenzív.”

Miközben Norris remekelt Monacóban, Ricciardónak nem jött össze a pontszerzés, így hétvégén mindenképp javítani akar.

„Szerintem rendben leszünk. Nyilván várom már, hogy újra pályára guruljunk. Ha egy hétvége nem alakul jól, az ember alig várja már, hogy ismét autóba üljön, és nyilván szeretne jobban szerepelni. Úgyhogy várom már, hogy újra versenyezzünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!