Norris örül, hogy kifizetődött a kemény munka, de nem vár csodát a bakui fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

Norris örül, hogy kifizetődött a kemény munka, de nem vár csodát a bakui fejlesztésektől

Nem volt sima hétvégéje Ausztráliában sem a McLaren Forma-1-es csapatának, ám az istálló mindkét pilótája pontot tudott szerezni Melbourne-ben, Lando Norris pedig örömmel konstatálta, hogy a kemény munka kifizetődött. A brit pilóta viszont nem vár csodát a bakui fejlesztésektől.

A patinás brit istálló igencsak gyenge formában kezdte a 2023-as szezont, autója ugyanis lassúnak mutatkozott, és megbízhatósági problémák is felütötték a fejüket. A McLaren azonban Ausztráliában meglehetősen jó eredménnyel zárt: Lando Norris a 6., az újonc Oscasr Piastri pedig a 8. helyen ért célba, így a csapat a konstruktőri tabella 5. helyére lépett előre.

„Kétségkívül az eddigi legjobb hétvégénk volt. Nem sok reményt fűztem a versenyhez, de az első körtől kezdve a tempó tekintetében egy kicsit közelebb voltunk a minket körülvevő autókhoz, például az AlphaTaurihoz, vagy a Haashoz. Azt éreztem, egy kicsit gyorsabbak vagyunk, szóval versenyezhetünk velük” – fogalmazott Norris a verseny után. „Ami azt illeti, élveztem is, támadni tudtam, és volt akció, szóval jó napunk volt. A 6. hellyel elég sok pontot gyűjtöttünk, és Oscar is a pontszerzők között végzett.”

 

„Sikerült kimaradnunk a bajból, ez jelentette a legnagyobb kihívást – elkerülni azokat, akik blokkolóra fékezték az autóikat, és káoszt okoztak. Szóval örülök, a csapat remek munkát végzett, megérdemeltük.”

A McLarennél kőkeményen dolgoznak azon, hogy felzárkózzanak, a csapat pedig az április végi Azeri Nagydíjon veti be első fejlesztési csomagját, melytől természetesen előrelépést is vár. 

„A szezon elkezdődött már egy ideje. Utálom, amikor az emberek ezt mondják, mert… de mindenki ugyanolyan helyzetben van. És egy kicsit hamarabb rá kellett volna állnunk a dolgokra, de nem sikerült. Azt hiszem, megpróbáltunk úgy tekinteni erre, hogy eddig kicsit balszerencsések voltunk, ma pedig a dolgok egy kicsit jobban kedveztek nekünk, és megérdemelten szereztünk ilyen eredményeket. Viszont ott vannak a fejlesztések, és néhány egyéb dolog is…” – mondta a brit versenyző.

„Nem akarom túlizgulni a dolgot, mert azt nem mondanám, hogy Baku túlzottan a segítségünkre lesz a sok lassú kanyarral, ugyanakkor viszont remélem, hogy sikerül előre lépnünk.”

„A csapat nagyon keményen dolgozik a gyárban és a pályán is, hogy mindennel elkészüljünk Bakura, szóval köszönet nekik. Nagyon jó munkát végeztek, keményen nyomják, és az ilyen napok mutatják meg, hogy ez kifizetődik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris örül, hogy kifizetődött a kemény munka, de nem vár csodát a bakui fejlesztésektől
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!