Friss hírek

Norris örül, hogy sikerült a Ferrarik előtt végeznie az időmérőn

A 6. helyről kezdheti meg vasárnap a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Lando Norris. Bár a brit pilóta úgy érzi, elérhető lett volna a 4. pozíció is, nem csalódott.

Norris mindössze 68 ezredmásodperccel volt lassabb, mint a 4. helyezett Sergio Perez a szombati időmérő edzésen, annak viszont kifejezetten örül, hogy mindkét Ferrari hátrébbról várja majd a piros lámpák kialvását.

„Lehettünk volna egy kicsit jobban” – mondta Norris, aki sorozatban hetedik alkalommal volt jobb az időmérőn csapattársánál, Daniel Ricciardónál. „A 4. vagy 5. hely elérhető lett volna.”

„Nem vagyok elégedetlen, mert szerintem sok olyan versenyző előtt vagyunk, akikről nem gondoltam, hogy meg tudom előzni őket, főleg a Ferrarikra gondolok. Nem vagyok szuperboldog, de meglehetősen elégedett vagyok.”

Norris elárulta, elkövettek egy hibát akkor, amikor a Q1-ben kimentek egy extra etapra, és beletettek egy kört a gumiba, holott „nem lett volna rá szükségük”.

„Tettünk egy kivezető kört az abroncsokkal, és amikor negyed tizedekről beszélünk, két új szett gumi fél tizedet jelent.”

„Ezen a pályán nem sokat lehet tenni, mert nagyon nehéz előzni. Próbáljuk fenntartani a koncentrációt, és nem akarunk buta hibákat elkövetni – így értékes pontokat szerezhetünk. A stratégiával is lesz esély arra, hogy egy-két versenyző elé kerüljünk, de legalább Pierre [Gasly] elé, szóval meglátjuk, mit tehetünk.”

A McLaren egyébként a pénteki edzésnapon több újítást is pályára vitt, és bár ez hasznos volt az adatgyűjtés szempontjából, a versenyhétvége érdemi részére való felkészülést némileg befolyásolta.

„Egész hétvégén nem volt a legjobb az autó. Persze sok különféle dolgot kipróbáltunk, és még tanulunk is a szezon hátralévő részére. Ha kipróbálunk valamit az autón, a csapat tudni szeretné, hogy az rosszabbá vált-e tőle, vagy sem. Szóval mostanra és a jövőre nézve is hasznosak ezek a tesztek. A csapat remek munkát végez, és keményen dolgozunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!