Norris: Perez azért tudott megelőzni, mert lecsúszott a lábam a gázról - F1VILÁG.HU

Norris: Perez azért tudott megelőzni, mert lecsúszott a lábam a gázról

HIRDETÉS
Nem sikerült jól a Forma-1-es Holland Nagydíj Lando Norris és a McLaren számára. A brit tehetség csak az 1 pontot érő 10. helyen ért célba, a versenyen pedig volt egy igazán kemény pillanata Sergio Perez ellen.
Lando Norris, McLaren MCL35M, leads Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B entering corner

A McLarenek képtelenek voltak harcolni a legjobb helyekért Zandvoortban, Norrisnak leginkább arra kellett fókuszálnia, hogy a pontszerzés valahogy összejöjjön.

A fiatal pilóta végül csapattársa, Daniel Ricciardo előtt ért célba, a futamon pedig egy rendkívül komoly csatát kellett megvívnia Sergio Perezzel, aki a mezőny végéről küzdötte fel magát a pontszerzők közé.

Norris és Perez a csata közben össze is ütköztek egymással.

„Az egész autó kapott egy ütést. Szóval a lábam lecsúszott a gázpedálról, és azt hittem, valami történt, azt gondoltam, elment a hajtás” – mondta a brit.

„De aztán újra a gázra álltam, és úgy mentem bele a kanyarba, hogy imádkoztam azért, hogy a felfüggesztés ne legyen törött, vagy ilyesmi. Volt egy kis kockázat benne. Még így is próbáltam visszaelőzni őt, mellette maradtam, de elbuktam a pozíciót, mert lendületet veszítettem azzal, hogy lecsúszott a lábam a gázról.”

„Nem nézhetem a tükrömet az egész kanyaron át, szóval egy kicsit a megérzésekre is kell hagyatkozni, no meg arra, hogy tisztelni fog engem. Ismerve őt tudom, hogy nem fogja megkönnyíteni az életem, és kívülről meg fogja próbálni. Azt gondolom, elég helyet hagytam neki. De még meg kell néznem a belső kamerás felvételeket, és a többi.”

„De természetesen mindig is rá fogok állni a gázra, igyekszem kiszorítani őt, és nem fogom megkönnyíteni a dolgát. De csak ennyi, ütközni nem próbálok meg vele, és nem is kényszerítem őt le a pályáról, vagy ilyesmi. Utoljára, amikor így tettem, megbüntettek. Nem vagyok hülye, nem őrültem meg – viszont azt sem fogom hagyni, hogy könnyen elmenjen mellettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!