Norris: Piastri idén felülmúlta a várakozásokat - F1VILÁG.HU

Norris: Piastri idén felülmúlta a várakozásokat

Lando Norris szerint felülmúlta a várakozásokat első Forma-1-es évében ifjú csapattársa, Oscar Piastri, aki nemrég 2026 végéig meghosszabbította szerződését a McLarennel.

Piastri idén debütált a száguldó cirkuszban: a McLarennél épp honfitársát, Daniel Ricciardót váltotta, a múlt hétvégi Japán Nagydíjon pedig első dobogós eredményét is megszerezte, hiszen a 3. helyen futott be a győztes Max Verstappen, valamint Lando Norris mögött.

Az ifjú ausztrálnak viszont már korábban is voltak villanásai, hiszen Silverstone-ban a 4. helyen intette le a kockás zászló, Belgiumban pedig a 2. pozícióban végzett a sprintfutamon. Csapattársa, Lando Norris szerint Piastri abszolút kiérdemelte azt, hogy a McLaren további három évvel, tehát 2026 végéig szerződést hosszabbítson vele.

„Gratulálok neki, szerintem bármilyen szerződés, ami lehetővé teszi, hogy az ember tovább a Forma-1-ben maradjon, nagyszerű dolog!” – mondta a brit pilóta. „Jól teljesített, mindent megtett, amit meg kellett tennie, és feltehetően a legtöbbek várakozását felülmúlta azzal, amit már idén el tudott érni. Engem is hajtott, nagyon jó munkát végzett eddig.”

„Szóval gratulálok neki a további néhány évhez, szórakoztatóan alakult számunkra az évad első fele, és sokat fejlődtünk. És az, hogy ő része lehet ennek a folyamatnak, ami remélhetőleg folytatódni fog jövőre, 2025-ben és 2026-ban is számára, olyasvalami, amit joggal várhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!