Friss hírek

Norris rajthoz állhat csúnya balesete után

Ijesztő időmérős balesete után rajthoz állhat a Forma-1-es Belga Nagydíj vasárnapi futamán Lando Norris – erősítette meg a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl.

A brit pilóta a szombati kvalifikáció utolsó szakaszában csapódott nagy sebességgel a gumifalnak az Eau Rouge-ban. Összetört autójából saját lábán szállt ki, majd a pálya orvosi központjában elvégzett vizsgálatok után a közeli kórházba szállították.

Norris a könyökét fájlalta, ezért megröntgenezték azt, a vizsgálatok azonban nem fedtek fel sérüléseket – így a fiatal pilóta rajthoz állhat majd vasárnap.

„Elvégezték a vizsgálatokat a kórházban, a könyökét fájlalta egy kicsit. Minden rendben van, készen áll a holnapi versenyzésre” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök.

Mivel autója csúnyán összetört, Norrisnak jó eséllyel új kasztnira és motorra lesz majd szüksége vasárnap, ami azt jelenti, hogy nem az időmérőn megszerzett 9. rajtkockából, hanem a bokszból startolhat majd Belgiumban.

A McLaren csapatfőnöke elárulta, egyelőre még vizsgálják, hogy pontosan milyen károkat is szenvedett az autó.

„Ez még folyamatban van. A legfontosabb, hogy Lando rendben van, most pedig arra fókuszálunk, hogy felkészítsük az autót holnapra. Tudván, hogy Lando csúcsformában van, remélhetőleg képesek leszünk vele a pontszerzésre.”

„Nem beszéltem még vele részletesen, de meg fogjuk tenni ma este. Elég nagy becsapódás volt, de az F1 és a pálya biztonságának köszönhetően szerencsére karcolásokkal megúszta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!