Norris: Remek hír, hogy tartottuk a lépést a Mercedesszel! - F1VILÁG.HU

Norris: Remek hír, hogy tartottuk a lépést a Mercedesszel!

HIRDETÉS
A 6. helyen ért célba a 2024-es Forma-1-es szezon első versenyén, a Bahreini Nagydíjon Lando Norris, a brit pilóta pedig úgy érzi, elégedettnek kell lenniük azzal, hogy hasonló tempóra voltak képesek szombaton, mint a Mercedes.
Lando Norris, McLaren MCL38, leads Oscar Piastri, McLaren MCL38

A McLaren tavaly a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, az évad második felében azonban igencsak erősnek mutatkozott, a csapat így abban bízott, 2024-ben még közelebb tudnak kerülni a topcsapatokhoz. Norris végül George Russell és Lewis Hamilton között, a 6. helyen ért célba a szezon első, bahreini futamán, ami a fiatal brit pilóta szerint mindenképpen jó jel a folytatást tekintve.

„Az, hogy a tempónk nagyon hasonló a Mercedeséhez, jó dolog” — mondta Norris újságíróknak nyilatkozva a szombati verseny után. „Olykor azt gondoltuk, képesek leszünk a Ferrari ellen harcolni, de Carlos megmutatta, milyen potenciál rejlik bennük.”

„Közel voltunk a Mercedeshez — azt viszont nem gondolom, hogy előnyben voltunk velük szemben. A tempó annyira hasonló volt, hogy amint turbulens levegőbe kerültem, nem volt elegendő előnyöm ahhoz, hogy előzzek — még DRS-sel sem.”

Norris azt mondja, optimista a folytatást illetően, hiszen a McLaren a bahreini pályán az elmúlt években igencsak sokat küszködött, így más helyszíneken erősebbek lehetnek idén is.

„A pénteki nap után egy kicsit talán többet vártam” — ismerte el a fiatal versenyző. „De amikor azt mondom, többet, akkor inkább komoly pozícióváltozást értek, nem pedig köridőbeli változást. Az időmérőn másfél tized négy pozíciót jelentett. Hogy őszinte legyek, nem gondolom azt, hogy olyan sok mindenen változtatott volna. Talán George elé tudtam volna kerülni ezúttal, de ennyi. Szóval szerintem úgy állunk, ahogy vártuk. Ez pedig jó idénykezdetnek számít.”

„Ha azt nézzük, hogy ez egy olyan pálya, ahol mindig küszködünk, mégis közel tudtunk kerülni a Mercedeshez, egy jó jel számunkra, hiszen bizonyos pályákon eléjük kerülhetünk. Magabiztos vagyok, a csapat remek munkát végez, szóval jó kezdés ez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Remek hír, hogy tartottuk a lépést a Mercedesszel!
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!