Norris reméli, át tudják menteni a remek formát az időmérőre - F1VILÁG.HU

Norris reméli, át tudják menteni a remek formát az időmérőre

Remek formában teljesített a Forma-1-es Monacói Nagydíj nyitónapján Lando Norris, a McLaren versenyzője pedig azt reméli, a mai időmérőn is sikerül jó teljesítményt nyújtaniuk.

Norris az 5. legjobb idővel zárt pénteken, elmondása szerint pedig a McLaren autója egészen jól működik a monte-carlói aszfaltcsíkon, ahol jellemzően a vezetői tudás azért igencsak sokat nyom a latba. A fiatal pilóta elárulta, nagyon élvezte a pénteki száguldást, és abban bízik, az időmérőn is jó formában versenyezhetnek majd.

„Tisztességes napunk volt, ami azt illeti” – mondta elégedetten a brit versenyző. „Jó visszatérni ide, nem fogok hazudni, igazán lenyűgöző. Különleges, mint mindig, nagyon szórakoztató.”

 

„Persze nehéz is, párszor azért megpusziltuk a korlátot, de ennél rosszabb nem történt, szóval pozitív nap volt. A tempó egészen jó, a második edzésre sikerült remek lépéseket megtenni a beállításokkal, és nőtt is az önbizalmam az autóban, ami elég fontos itt.”

Norris azt mondja, nem feltétlenül arról van szó, hogy a McLaren feljavult a monacói hétvégére, inkább csak a pálya karakterisztikája miatt összesűrűsödött a mezőny.

„Nem mondanám azt, hogy meglepetés. Persze nem számítottunk arra, hogy gyorsak leszünk, de itt egy kicsit jobban összerázódik a mezőny, hiszen rövidebb a pálya is. Kevés egyenes van, ami jó hír számunkra, és itt valójában mindig jól mentünk, az elmúlt években is.”

„Mechanikailag az autó meglehetősen jól működik, jók vagyunk a közepesen gyors és gyors kanyarokban, amikből olyan sok nincs itt, de az uszodánál például elég magabiztos tudok lenni. A lassú kanyarokban sem vagyunk lassúak, de nehéz dolgunk van, mert nagyon vékony a határvonal aközött, hogy túlerőlteted, vagy alulteljesítesz. Meg kell találni az aranyközéputat. Összességében jó napunk volt, a fontos pedig az lenne, hogy átmentsük ezt a formát az időmérőre is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris reméli, át tudják menteni a remek formát az időmérőre
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!