Norris reméli, fognak még osztozni a dobogón Sainzcal - F1VILÁG.HU

Norris reméli, fognak még osztozni a dobogón Sainzcal

A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris azt reméli, lesz még lehetőségük arra, hogy Carlos Sainzcal együtt álljanak dobogón a Forma-1-ben. A brit csupán abban bízik, legközelebb más lesz a sorrend kettejük között.

Norris a 2. helyen ért célba a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, ahol egykori csapattársa, Carlos Sainz győzedelmeskedett a Ferrarival. A két versenyző remek összjátékkal tartotta maga mögött a Mercedeseket a villanyfényes futam hajrájában – Sainz szándékosan DRS-távolságon belül tartotta Norrist, aki így hatékonyan tudott védekezni George Russell-lel és Lewis Hamiltonnal szemben.

Ez volt a második alkalom, hogy Sainz és Norris együtt álltak dobogón, hiszen a 2021-es Monacói Nagydíjon már volt erre lehetőségük. Ám most először fordult elő az, hogy kettejük közül valaki megnyerte a versenyt.

„Mindig jó egy olyasvalakivel osztozni a dobogón, akit tisztelsz, és akivel jól kijössz. Először tudtunk az 1. és 2. helyeken végezni – csak éppen a sorrend volt rossz! De egyelőre rendben van” – mondta nevetve Norris a vasárnapi verseny után „Először Monacóban álltunk együtt dobogón. Az, hogy most Carlos ott lehetett a legfelső fokán, nyilvánvalóan nagyszerű, és meg is érdemli.”

„Nagyon jó munkát végzett a legutóbbi néhány versenyhétvégén, de az, hogy én is ott lehettem, és osztozhattam vele… mindig jól kijöttünk egymással 2018-2019 óta. Mindig öröm az ilyen, és meggyőződésem – illetve remélem –, hogy lesznek még ilyen pillanatok.”

Sainz hozzátette, természetesen ő is nagyon örül annak, hogy Norrisszal együtt állhatott fel a pódiumra Szingapúrban.

„Mindig egy kicsit jobb érzés, amikor olyasvalaki van melletted, akivel jól kijössz, és akit tisztelsz – versenyzőként és sportolóként. Emberileg mindig jobb érzés megosztani ezeket a remek pillanatokat” – magyarázta a Ferrari versenyzője.

„Persze ne értsenek félre, azt gondolom, ha lett volna esélye arra, hogy megelőzzön, akkor bevállalta volna a győzelemért. Viszont tudtam, hogy az a 8-9 tizedes előny elég ahhoz, hogy okosan játsszunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!