Norris: Russellnek komolyabban kell viselkednie a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Norris: Russellnek komolyabban kell viselkednie a Mercedesnél

A McLaren versenyzője, Lando Norris nemrég egy interjúban részletesebben is beszélt arról, miért gondolja azt, hogy honfitársa, George Russell egy kicsit megváltozott attól, hogy a Mercedes pilótája lett.

Russell az elmúlt 3 évet a Williams versenyzőjeként töltötte a Forma-1-ben, idén azonban lehetőséget kapott a Mercedestől, mely csapatnál Lewis Hamilton oldalán kell helytállnia. A brit tehetség 2019-ben mutatkozott be az F1-ben, éppen akkor, amikor Lando Norris is debütált a királykategóriában. A két ifjú versenyző ráaásul egy évvel korábban riválisa volt egymásnak a Forma-2-ben.

Norris nemrégiben egy lapinterjúban arról beszélt, szerinte Russell megváltozott azóta, hogy a Mercedeshez került. A McLaren versenyzője később aztán kifejtette, ez a változás feltehetően amiatt következett be, hogy a Mercedesnél jóval nagyobb nyomás alatt kell dolgoznia.

„Szerintem lenyűgöző volt korábban, de szerintem nagyon jó munkát végez Lewis ellen, és a többi – megérkezett egy nagyobb csapathoz, ahol mindig több a nyomás és a feszültség, és szerintem remekül kezeli ezt a részét” – mondta a brit pilóta. „Rendkívül következetes, meg minden. Szóval lenyűgöző látni, hogy mennyire oda tudja tenni magát mindig, eltekintve talán a silverstone-i hétvégétől, ami az eddigi legrosszabb volt számára.”

„Szerintem az emberek azért változnak csak, mert hatással van rájuk a nyomás és a fesztültség, az, hogy az F1-ben vannak, különféle csapatoknál és környezetben. Nem jó vagy rossz okok miatt. De feltételezem, az ember egy kicsit szabadabbnak érzi magát, amikor egy olyan csapatnál van, amely mondhatni küszködik, miközben ő jól teljesít. Ilyenkor mindig azt érzi az ember, hogy ’a dolgok felett áll”, és a többi. És ilyennek is akarsz tűnni.”

„Amikor pedig egy nagyobb csapathoz kerülsz, egyáltalán nem akarod azt érezni, hogy mindenki láthatja, ahogy hibázol, és emiatt talán azt érzed, hogy egy kicsit egyenesebben, egy kicsit helyénvalóbban akarsz viselkedni, és nem akarsz annyit poénkodni, meg ilyenek. Az ember tehát nem szánt szándékkal változik, csupán a környezete miatt, az ugyanis hatással lehet a viselkedésedre, és arra, ahogy megjelensz a kamerák előtt, és a TV-ben.”

Norris beszélt arról is, ő maga is átélt hasonlót: saját bevallása szerint 2020-ban megpróbált sokkal komolyabban viselkedni, amikor második évét töltötte a McLarennél, egyúttal a Forma-1-ben.

„Pontosan, ez is ugyanilyen volt. Illetve egy kicsit más, mert ez sokkal inkább az én döntésem volt. Ugyanaz a srác vagyok, mint 2019-ben, de úgy érzem, hogy egy kicsit rosszul festettek le amiatt, ahogy viselkedtem. Szóval sokkal inkább az én döntésem volt. Az F2-ben és az F3-ban talán még inkább ilyen voltam, de aztán hirtelen minden kamera rád szegeződik, és ilyenkor szeretnél megbizonyosodni arról, hogy megfelelően viselkedsz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!