Norris: Sainz nagyon udvarias volt! - F1VILÁG.HU

Norris: Sainz nagyon udvarias volt!

A Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon másodikként befutó Lando Norris elárulta, a verseny utolsó körében ő ugyanis nekiment a pályát szegélyező falnak, mint George Russell – honfitársával ellentétben viszont ő megúszta, és be tudta fejezni a futamot.

Norris a verseny hajrájában kőkeményen védekezett George Russell-lel és Lewis Hamiltonnal szemben, ebben pedig nagy segítségére volt a későbbi győztes, Carlos Sainz, aki folyamatosan szélárnyékot biztosított számára. A McLaren ifjú titánja F1-es pályafutása során másodszor végzett másodikként, elmondása szerint pedig nagyon kemény versenyen van túl. 

„Kemény verseny volt, de Carlos nagyon udvarias volt!” – mondta nevetve a McLaren versenyzője, amikor a szingapúri verseny hajrájáról kérdezték. „Segített nekem azzal, hogy adott DRS-t, segítette a versenyemet, hogy segítse a sajátját. Tudtam, hogy kemény lesz, amint láttam, hogy a Mercedesek kiálltak a bokszba, főleg úgy, hogy nem kellett sokat a felzárkózás során. Megtettünk mindent, amit kellett ehhez a 2. helyhez, és még annál is többet.”

Norris aztán beszélt arról is, sajnálja George Russellt, aki az utolsó körben ütközött a gumifalnak – épp ott, ahol közvetlenül előtte ő is érintőre vette azt.

„Én ugyanott mentem neki a falnak az utolsó körben. Szóval szerintem lemásolt engem, csak még rosszabbul. Sajnálom őt, mert feltehetőleg ő volt a leggyorsabb a pályán. Az utolsó pár kanyarban így pihenhettem kicsit… A csapat értékes pontokat szerzett, Oscar (Piastri) is a pontszerzők között van. Carlosszal, Charles-lal (Leclerc), Lewisszal (Hamilton) és George-dzsal keményen nyomtuk egymást az egész versenyen, ami stresszes volt, de végül kifizetődött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!