Friss hírek

Norris: Schumacher balesete után változtatni kell a dzsiddai pályán

A McLaren versenyzője, Lando Norris szerint Mick Schumacher szombati súlyos balesete után változtatni kell a dzsiddai versenypálya kialakításán.

A Haas német pilótája az időmérő edzésen bukott hatalmasat: autója a 12-es kanyar kerékvetőjén megcsúszott, majd óriási tempóval a betonfalnak csapódott. Schumacher szerencsére nem sérült meg a balesetben, ám elővigyázatosságból kórházba szállították, a mai versenyen pedig nem állhat rajthoz.

Lando Norris szerint a baleset után mindenképp változtatni kell a dzsiddai pálya kerékvetőin.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, az új generációs autók, illetve amiatt, ahogy épültek, és ahogy vezetni kell őket néhány kerékvetőn változtatni kell az idei bajnokságban, és szerintem ez a kerékvető is ezek közé tartozik” – magyarázta a McLaren versenyzője. „Szerintem a Forma-2-es verseny alapján is evidens volt, mivel a Forma-2-ben is nagyon alacsonyan kell használni az autókat, és azt hiszem, két baleset is volt, Cem [Bolukbasi] pedig kórházba is került.”

„Szóval szerintem az ilyen típusú autókkal nem lehet ilyen agresszív kerékvetőket használni ekkora tempónál. Ami pedig még rosszabbá teszi, az a visszacsapódás szöge. Egy kicsit kell csak elrontani, és nagy baleset lehet belőle – ahogy láttuk is.”

Norris szerint sürgős beavatkozásra van szükség, hogy a vasárnapi versenyen már ne fordulhasson elő hasonló.

„Szerintem változtatni kell egy kicsit rajta a versenyre. Hiszen versenyhelyzetben egy autót követve egy kicsit alulkormányzottabb is az autó a turbulens levegőben, szóval anélkül, hogy hibáznál, bajba kerülhetsz. Ezekkel az autókkal és kerékvetőkkel könnyen balul sülhet el a dolog, szerintem változtatni kell vasárnapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!