Norris: Sokat fejlődtem a versenyteljesítmény terén - F1VILÁG.HU

Norris: Sokat fejlődtem a versenyteljesítmény terén

HIRDETÉS
A 2020-as Forma-1-es idény előtt nagy hangsúlyt fektetett Lando Norris arra, hogy jobb teljesítményt nyújtson a versenyeken, érzése szerint pedig ennek köszönhetően sikerült is jobb versenyzővé válnia.
Lando Norris, McLaren MCL35, drives over a kerb in a chicane

A brit pilóta 2019-ben debütált a száguldó cirkuszban, legjobb eredménye pedig két 6. helyezés volt a bajnokság során. Norris elmondása szerint felismerte, hogy a futamokon nem tud olyan jó teljesítményt nyújtani, mint szeretne, ezért első F1-es idényét követően nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a versenyteljesítmény tekintetében előrelépjen.

A McLaren pilótája így második Forma-1-es szezonjának már sokkal magabiztosabban vághatott neki, és az eredmények is javultak.

„Maga a verseny az a terület, amin a legtöbbet dolgoztam a tél folyamán, mivel felismertem, hogy 2019-ben ez volt a legfőbb gyengeségem” – ismerte el a fiatal brit.

„Olyasvalami ez, amire rengeteg időt szenteltem, beleástam magam a részletekbe, mert egy futamon rengeteg minden történik, és ezekből lesz végül jó az ember versenye, nem egyetlen dolog miatt. Szóval nagy hangsúlyt fektettem erre, sok időt áldoztam rá. És az elmúlt idényben határozottan erősebb voltam ezen a téren. Persze van még lehetőség a fejlődésre, és még jobb lehetek.”

A munka 2020-ban kifizetődni látszott, Norris ugyanis már a szezon első versenyén megszerezte első F1-es dobogóját, az összetett pontverseny pedig végül a 9. helyen zárta, 1 ponttal lemaradva a ferraris Charles Leclerc-től.

„Nagy magabiztossággal mondhatom azt, hogy jobb munkát végzek a versenyeken, többet ki tudok hozni az autóból, és jobb pozíciókban tudok végezni. A Bahreini Nagydíjon könnyen eleshettem volna a 4. helytől, és könnyen balesetbe kerülhettem volna már a rajtnál. De képes vagyok jobb döntéseket hozni, és ezek kifizetődnek, és jobb eredményeket tesznek lehetővé számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!