Friss hírek

Norris Strollt okolja, döntöttek a versenybírók!

A McLaren versenyzője, Lando Norris szerint riválisa, Lance Stroll okolható egyértelműen azért, hogy ők ketten összeütköztek a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.

A két versenyző a 14. pozícióért csatázott a barcelonai verseny 45. körében, az első kanyarban azonban összeütköztek, minek következtében be kellett küldeni a biztonsági autót is.

Norris kívülről akarta körbeautózni a Racing Point versenyzőjét, Stroll azonban ott tartotta autóját, a két versenygép pedig összeütközött.

„Tudta, hogy ott vagyok az 1-es kanyar bejáratán, ami a 2-es kanyarban a belső ívet jelentette. Nem tudom, mire gondolt ezután…” – mondta dühösen Norris a történtek után.

„A 2-es kanyar előtt az autón nagy része már ott volt mellette. Amint elkezdett balra húzni, szerintem azt gondolta, hogy már teljesen kihátráltam a dologból, vagy eltűntem, vagy nem is tudom…”

„Ezen a ponton már tudtam, hogy el fog fordulni, nem adott nekem helyet. Próbáltam elvenni a lábam a gázról, de nem volt elég időm.”

Fotó: Racing Point

Amikor Strollt kérdezték a történtekről, a kanadai azt mondta, szerinte nem volt ott elegendő hely két autónak.

„Még nem láttam a visszajátszást, szóval előbb meg kell azt néznem részletesen. De igen, nem nagyon volt ott hely…” – fogalmazott.

„Be kellett vennem a kanyart, szóval befordultam, és igen, nem sok mindent tehettem. Belül fékeztem, mélyen az 1-es kanyarban, utána pedig be kellett vennem a következőt, és sajnos nem volt elegendő hely két autónak.”

Norrist és Strollt természetesen beidézték a stewardok, ám miután meghalltatták a versenyzőket, arra jutottak, hogy mivel „egyik versenyző sem okolható teljesen, vagy túlnyomó részben” a történtekért, nem büntetnek senkit.

Norris a baleset után egyébként bocsánatot kért, később azonban tisztázta, nem Strolltól.

„Én vagyok az, aki vezeti az autót. Ha egy baleset miatt kiesek… elvégre én vezetem, én hozom a döntéseket. Azt nem tudom, hogy kellett-e kockáztatnom… Azért kértem bocsánatot, mert én vagyok az, aki vezeti az autót, és cserben hagytam a csapatot azzal, hogy nem fejeztem be a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!