Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Norris szerint a rossz szabályok miatt nem állhatott dobogóra

Lando Norris, a McLaren versenyzője úgy gondolja, a szabályok miatt nem állhatott dobogóra az Olasz Nagydíjon, Lance Stroll ugyanis egy „ajándék bokszkiállás” miatt előzte meg őt.

Amikor Charles Leclerc összetörte a Ferrarit, és piros zászlóval félbeszakították a versenyt, a pilóták felsorakoztak a bokszutcában – a csapatoknak ekkor lehetőségük volt arra, hogy kereket cseréljenek a versenygépeken

Norris szerint ezt a szabályt újra kellene gondolnia az FIA-nak, mert nem igazságos az, hogy valaki „igazi” bokszkiállás nélkül teljesítsen egy futamot – ahogyan Lance Stroll és a Racing Point tette, és végül a 3. helyen értek célba. 

„Úgy gondolom, hogy a dobogón kellett volna állnom” – mondta Norris, aki szerint Stroll a gumicsere miatt „nem érdemelte meg” a 3. helyet. 

„Ezt a szabályt el kellene dobnunk szerintem” – folytatta a brit. „Aki nem volt a bokszban, 24 másodpercet kap ajándékba a semmiért. Annak még egyszer a bokszba kellene mennie, mert az ő hibája, hogy még nem volt kerékcserén. Nem tartom helyesnek, hogy valaki egy kiállást sem teljesít.”

Norris végül a 4. pozícióban zárt Stroll mögött, amihez kulcsfontosságú volt az, hogy a rajtot követő első körben megelőzze Valtteri Bottast, a Mercedes pilótáját. 

„Tudtam, hogy a második sikán után jön a következő. Jobbra húztam, hogy jobb pozícióban legyek, és turbulens levegőbe került. Ebből profitáltam” – magyarázta Norris. 

„A verseny előtt videókat néztem az elmúlt évekből, és pontosan ugyanúgy akartam csinálni. Tökéletesen működött.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!