Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent - F1VILÁG.HU

Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent

Lando Norris szerint nehéz lesz legyőzni Max Verstappent a vasárnapi Japán Nagydíjon, hacsak csapattársa, Oscar Piastri nem ütközik össze a holland pilótával, ahogy tette azt 1990-ben Ayrton Senna és Alain Prost. A McLaren versenyzője persze nem gondolta komolyan a dolgot, mindenesetre próbálkozni fognak majd a versenyen.

Verstappen óriási, 6 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget Szuzukában, a McLarenek pedig a 2. és 3. helyekről kezdhetik majd meg a vasárnapi versenyt. A 3. pozícióból startoló Norris azt mondja, hacsak nem történik dráma a rajtnál, Verstappen ellen nemigen lesz ellenszer.

„Megpróbáljuk legyűrni Verstappent, de ha elöl marad a 2-es kanyarban, akkor nem sokat tehetünk” – mondta a brit pilóta, majd csapattársához, Piastrihoz fordult a sajtótájékoztatón: „Ha szeretnéd lemásolni Sennát az 1-es kanyarban, és örömmel tennéd, az számomra csodás lenne!”

„Próbálkozni fogunk, szerintem a versenytempónk rendben van – kétségkívül nem lesz olyan jó, mint a Red Bullé, de megtesszük, ami tőlünk telik.”

Norris beszélt arról is, a jelentős gumikopás miatt bőven lesznek stratégiai variációk a versenyen.

„A mi általános tempónk, illetve az ellenfelek tempóját ismerve tudhatjuk, hogy a Mercedes mindig nagyon erős vasárnaponként” – mutatott rá a brit. „De azt gondolom, elég erősek voltunk egész hétvégén az időmérős etapoktól kezdve a sok üzemanyaggal futott etapokig.”

„Talán könnyű versenyre számítunk, de itt soha nincs könnyű verseny. Az elévágás nagyon hatásos, és biztos vagyok benne, hogy sok minden történik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!