Norris szerint nem kell aggódnia időmérős formája miatt - F1VILÁG.HU

Norris szerint nem kell aggódnia időmérős formája miatt

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Lando Norris egyáltalán nem gondolja úgy, hogy az időmérő edzések döntő pillanatában nem tud csúcsteljesítményt nyújtani.
Lando Norris, McLaren MCL35M front on

A brit pilóta remek formában kezdte a 2021-es bajnokságot, és jelenleg a pontverseny 4. helyét foglalja el – az Emilia-Romagna Nagydíjon pedig a dobogóra is felállhatott.

Norris időmérői viszont eddig nem alakultak túl ideálisan, a kvalifikációk utolsó etapjaiban nem, vagy csak alig-alig tudta megjavítani Q2-es köridejeit, ahogy az az alábbi összeállításból is látszik.

Bahrein:
Q2: 1:30,099
Q3: 1:29,974

Imola:
Q2: 1:14,718
Q3: 1:14,875

Portimao:
Q2: 1:18,481
Q3: 1:19,116

Barcelona:
Q2: 1:17,696
Q3: 1:18,010

Bár úgy tűnik, egyfajta minta van kialakulóban, Norris úgy véli, valójában a körülmények fogtak ki rajta minden egyes alkalommal, így nincs miért aggódnia.

„Nem gondolom, hogy az időmérőink különösebben rosszak lettek volna” – mondta a brit tehetség. „A Q1-ek és Q2-k nagyon jók voltak, és a Q3-as első etapok is remekül sikerültek. A Q3-as második etapokban viszont gyakran volt egy kis visszaesés, de ennek megvoltak az okai.”

„Nem azért alakult így, mert nem sikerült jól összeraknom a köröket, vagy ilyesmi. Spanyolországban volt egy sérülés az autón, Imolában kiszélesítettem a pályát. Portugáliában túl korán mentünk ki, és feltartott az Aston Martin. Szóval mindegyik más miatt történt. Nem igazán aggódom emiatt.”

Hirdetés

„Ha olyasmiről lenne szó, ami folyton megismétlődik a Q3-ban, akkor lenne min dolgozni. De jelenleg mindig más okból történt. És a Q1-ek, illetve Q2-k remekül mentem. Szóval magabiztos vagyok, hogy össze tudom rakni a dolgokat a Q3-ban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!