Norris szerint nem kérdés, a McLaren vagy az Alpine gyorsabb-e - F1VILÁG.HU

Norris szerint nem kérdés, a McLaren vagy az Alpine gyorsabb-e

Óriási harc zajlik a McLaren és az Alpine között a Forma-1-es konstruktőri világbajnokság negyedik helyéért, de Lando Norris szerint a csapata bizonyos téren hátrányban van a riválisához képest.

Elismerő szavakkal illette az Alpine istállóját Lando Norris. Négy futammal a Forma-1-es szezon vége előtt mindössze 13 pont a francia csapat hátránya a McLarenhez képest, így a szezonzáróig óriási harc várható a két csapat alakulat. A legutóbbi, Japán Nagydíjon az Alpine-nak sikerült faragnia a hátrányából, miután Esteban Ocon bezsebelt egy negyedik helyet. Norris szerint szép munkát végeztek, de azért a McLarentől sem sajnálta a dicséretet.

 „Az egy eredményes verseny volt számukra. Jól teljesítenek. Az első futam óta nagyon gyorsak” – méltatta az ellenfelet, mielőtt a saját csapatát is megdicsérte.

„Mi viszont felvettük velük a kesztyűt, és szerintem nagyon jó munkát végzünk” – tette hozzá Norris, aki a ki a gyorsabb? kezdetű kérdésre határozottan válaszolt.

„Szerintem egyértelmű… nem mi vagyunk azok.”

Annak ellenére, hogy a McLaren nem rendelkezik tempófölénnyel az Alpine-nal szemben, a csapat idei teljesítménye kapcsán Norris az elégedettségét fejezte ki. Különösen a versenyeken alkalmazott stratégiákat dicsérte, ami szerinte döntő faktor lehet az év végi eredményben.

„Elégedett vagyok a csapat stratégiáival és az autó teljesítményének kiaknázásával kapcsolatban. Úgy érzem, minden hétvégén a maximumot nyújtjuk. Szerintem ez így fog folytatódni, továbbra is harcolni fogunk. Könnyű egyáltalán nem lesz a dolgunk, hiszen nagyszerű munkát végez [az Alpine], mindkét pilótájuk jól vezet” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!