Norris szerint Silverstone-ban mutatkozhat meg igazán, mennyire mások az idei F1-es autók - F1VILÁG.HU

Norris szerint Silverstone-ban mutatkozhat meg igazán, mennyire mások az idei F1-es autók

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Lando Norris úgy véli, a hétvégi Brit Nagydíjon mutatkozik meg igazán, mennyire mások az idei versenyautók a korábbiakhoz képest. A brit azt reméli, izgalmas és látványos versenyzést kínál majd a silverstone-i pálya.
Lando Norris, McLaren

Az előttünk álló hétvégén tartják a Forma-1-es szezon 10. versenyét az egykori II. világháborús katonai repülőtéren kialakított aszfaltcsíkon, mely főleg tempós kanyarjai miatt a versenyzők kedvence. Mivel a Forma-1 szabályai jelentősen átalakultak az idei szezonban, a 2022-es versenyautók alapvető tulajdonsága, hogy a gyors kanyarokban nagyobb sebességet tudnak elérni, ráadásul könnyebben is tudják követni egymást. Mindez pedig Lando Norris meglátása szerint igazán látványos és izgalmas versenyt ígér a sportág szerelmeseinek.

„A silverstone-i már önmagában is mindig egy nagyszerű hétvége, mindig látványos, amikor Forma-1-es autók köröznek ezen a pályán” – mondta a brit tehetség. „Azt gondolom, a versenyzés alapvetően idén jobb lett. Az olyan pályákon talán nem sokkal, amelyek pusztán hosszú egyenesekből állnak. De azokon a helyszíneken, ahol vannak olyan nyújtott kanyarok, mint Silverstone-ban, szerintem nagy különbséget látunk majd a korábbi évekhez képest. Remélem, hogy így lesz, és jobb, élvezetesebb versenyzést látunk majd.”

A brit rajongók nemcsak Lando Norrisnak, hanem a Mercedes párosának, Lewis Hamiltonnak és George Russellnek is szurkolhatnak majd. A hétszeres világbajnok szintén abban bízik, az új autókkal izgalmasabb lesz a küzdelem a legendás pályán, bár abban már közel sem biztos, hogy a Mercedes ütőképes lesz majd a hétvégén.

„Silverstone még mindig az egyik legjobb, ha nem a legjobb pálya a közepesen gyors és tempós kanyarok miatt. A nagy sebességű fordulókban mindig a legélvezetesebb vezetni” – magyarázta a Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzőj. „Ezekkel a mostani autókkal talán nem lesz olyan látványos – mivel láthattuk Barcelonában, hogy nagyon pattogtunk a gyors kanyarokban –, de remélem, ha mostanra már orvosoltuk ezt a problémát. Majd meglátjuk.”

„Szerintem mindannyiunk számára lenyűgöző lesz. És egy kicsit szorosabban tudjuk követni egymást idén. Szóval remélhetőleg jobb lesz a verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!