Norris szerint van egy nagy előnye a McLarennek az ellenfelekkel szemben - F1VILÁG.HU

Norris szerint van egy nagy előnye a McLarennek az ellenfelekkel szemben

Lando Norris szerint a McLaren csapatának van egy nagyon komoly előnye néhány ellenfelével szemben, ez pedig hozzásegítheti a brit istállót ahhoz, hogy legyőzze az Aston Martint a világbajnoki pontversenyben.

A McLaren jelenleg az 5. helyet foglalja el a tabellán, hátránya azonban a Japán Nagydíjat követően 49 pontra csökkent az Aston Martinnal szemben úgy, hogy a világbajnoki sorozatból még hat versenyhétvége hátravan. A wokingiak bombaformában vannak, a csapat Japánban kettős dobogót szerzett, miután Lando Norris és Oscar Piastri a győztes Max Verstappen mögött értek célba. Norris pedig azt gondolja, képesek lehetnek arra, hogy megszerezzék a 4. helyet az összetettben.

„Igen. Nem gondoltam, hogy ennyire szoros. De igen, ha csak 49 pont a hátrányunk, akkor határozottan van rá esélyünk” – mondta a brit pilóta, aki beszélt arról is, a McLarennek van egy nagy előnye a riválisokkal szemben. „Nincs már sok verseny hátra. Biztos vagyok benne, hogy lesz néhány helyszín, ahol az Aston egy kicsit erősebb lesz, ugyanakkor szerintem a mi előnyünk jelenleg majdnem minden csapattal szemben – kivéve néhányat –, hogy két versenyzőnk van, akik képesek harcolni ezekért a pozíciókért és pontokért.”

„Momentán nem minden csapatnál adott ez, szóval szerintem ez segít. Képesek vagyunk segíteni a másiknak, használni tudjuk egymást, és úgy gondolom, ez remek előny sok másik csapattal szemben.”

Norris azt mondja, büszke arra a fejlődésre, amit a McLaren el tudott érni a 2023-as szezon során.

„Felfelé ívelő pályán vagyunk. Fejlődünk, és ezt az olyan versenyhétvégék is bizonyítják, mint a japán. Habár tudom, hogy talán lesznek keményebb versenyek is, és talán nem olyan simák, mint a szuzukai, az én szememben az a fejlődés, amit idén elértünk, igazán hihetetlen.”

„Onnan, ahonnan indultunk, eljutni oda, hogy 19 másodperccel végeztünk a győztes mögött, pontosan ennek a bizonyítéka. Szóval büszke vagyok mindenkire, és tovább fogjuk nyomni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!