Norris szerint várható volt a csapata szenvedése, miután mindkét McLaren kiesett a Q1-ben - F1VILÁG.HU

Norris szerint várható volt a csapata szenvedése, miután mindkét McLaren kiesett a Q1-ben

Lando Norris mindössze a 16. rajtpozíciót szerezte meg a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjra, ami a McLaren szárnyalása ellenére egyáltalán nem lepte őt meg.

Nem túlzás azt állítani, hogy a McLaren leszerepelt a Las Vegas-i Nagydíj időmérő edzésén. A wokingi F1-es alakulat a nyári Brit Nagydíj óta óriási formában versenyzett, négyszer rajtolt az első sorból és kilenc dobogós helyezést ért el, a nevadai hétvégére azonban óriásit romlott a teljesítménye. Az utcai pályán Lando Norris a 16., Oscar Piastri pedig a 19. rajtpozíciót szerezte meg, így a csapat mindkét autóval kiesett a Q1-ben. Bár Norris csalódott, az autóját ismerve az eredmény egyáltalán nem lepte őt meg.

„Nem érzem jól magam emiatt, de az autó jelenleg erre képes. Az egész hétvége ezt mutatta. Jelentős a hátrányunk, de erre számítottunk. Nehéz versenyhétvégénk van, az autó egyszerűen nem azt hozza, amit az utóbbi hetekben láttunk tőle. Ez kiábrándító” – magyarázta a brit pilóta, aki némi pozitívumot is talált a helyzetükben.

„Nem mondom, hogy ez jó dolog, de legalább két lábbal a földön tart minket. Inkább idén történjen ez, mint jövőre. Nem ezt akartuk, de erre számítottunk. Láthattuk, hogy a többiek teljesítménye is hullámzik. Ismerjük az erősségeinket és a gyengéinket, ahogy azt is tudjuk, hol leszünk igazán jók. A Ferrari Brazíliában nagyon szenvedett, itt viszont úgy tűnik, az övék a leggyorsabb autó. Szóval mindenkinek van fent és lent. Ennek számunkra is el kellett jönnie. Így szembesülünk azzal, hogy vannak még gyengepontjaink. Néha jól jönnek az ilyen napok” – tette hozzá Norris.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!