IMOLAGP

Norris: Szoros lesz a Ferrarival és az AlphaTaurival

Lando Norris, McLaren
Lando Norris, a McLaren versenyzője a top 3-ban zárt az F1-es Bahreini Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén, azonban szerinte még jócskán van mit javítaniuk az autó teljesítményén.

Norris az első szabadedzésen a 3. helyen zárt, 5 tizedmásodperccel lemaradva az élen álló Max Verstappentől, míg a második tréningen közvetlenül mögötte a 2. helyen végzett mindössze 95 ezredmásodperces lemaradással. 

Habár a szabadedzések eredményeiből sem lehet túl nagy következtetéseket levonni, a McLaren tavalyi formáját a Mercedes motorjával erősíti idén, így természetesen céljuk, hogy a középmezőny elején harcoljanak – ráadásul a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy nyilatkozott, nekik sem szabad figyelmen kívül hagyniuk a brit istállót. 

„Ez egy megfelelő első nap volt az autóban” – nyilatkozta Norris a pénteki szabadedzéseket követően. „Úgy gondolom, ott folytattuk, ahol a tesztet abbahagytuk, ami jó dolog. Az autó néhány területen fejlődött, ami pozitív, de néhány terület egy kicsit rosszabb lett.”

„Ez egy trükkös nap volt, hogy mindent összerakjunk, de összességében boldog vagyok. Itt-ott lesz még munkánk szombaton, de ha összeáll minden, akkor remélhetőleg versenyképesek lehetünk.”

Az erőviszonyokkal kapcsolatban Norris elmondta, szerinte az AlphaTaurival és a Ferrarival kell majd a legnagyobb küzdelmet vívniuk, de van még néhány csapat, akivel meggyűlht a bajuk.

„Úgy tűnik, nagyon közel állunk az AlphaTaurihoz, a Ferrarihoz és másokhoz, szóval a szombat határozottan szoros lesz, de meglátjuk, mit tehetünk” – mondta a brit. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!