Orosz Nagydíj

Norris: Sz*r versenyző voltam az utolsó körben!

Lando Norris, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Lando Norris a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon úgy fogalmazott, „sz*r versenyző” volt a futam utolsó köreiben, ezért maradt alul végül Sergio Perezzel szemben.

Norris a 7. helyen haladt a versenyen, ám az utolsó körökben Perez komoly nyomást helyezett rá, frissebb abroncsai voltak ugyanis a futam hajrájára.

Bár Norris egészen az utolsó körig sikeresen maga mögött tartotta a Racing Point autóját, Perez végül a 11-es kanyarban kívülről el tudott menni mellette.

Norris a futam után csalódottan elismerte, „nem volt elég jó” a védekezése a mexikóival szemben, „túlságosan fair” próbált lenni a küzdelem során.

„Kívülről, a hátsó egyenes végén előzött meg a 11-es kanyar előtt” – mondta a brit.

„Védekeztem, belülre húzódtam, ő pedig kívülre ment. Sokkal jobb gumijai voltak, én pedig kicsit ideges voltam amiatt, hogy elfékezem magam, vagy valami hülyeséget csinálok. De nem voltam elég erőszakos.”

„Nem álltam át agyban eléggé. Az egész versenyen nagyon higgadt voltam, próbáltam vigyázni az első- és hátsó gumikra, óvatosan vezettem, ebben a pillanatban pedig agresszívnek és erőszakosnak kellett volna lennem.”

„Ezt nem tettem meg. Fékeztem, és nem gondoltam, arra, hogy ’kívülről el fog menni mellettem, fel kell engednem a féket és kevesebb helyet kell hagynom neki’. Egy sz*r versenyző voltam alapvetően, hiszen ő volt az, akit most le kellett volna győznöm, de nem sikerült.”

„Emiatt pedig dühös vagyok. A verseny többi része jó volt, de az egész ehhez a ponthoz vezetett, és nem sikerült megtennem azt, amit meg kellett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS