Norris úgy érzi, egy „hülye” szabály miatt esett el a dobogótól - F1VILÁG.HU

Norris úgy érzi, egy „hülye” szabály miatt esett el a dobogótól

HIRDETÉS
A „hülye” piros zászlós szabályt kritizálta a McLaren versenyzője, Lando Norris az Olasz Nagydíj után, mely lehetővé teszi, hogy a csapatok kereket cseréljenek a versenymegszakítás során.
Lando Norris, McLaren MCL35, is returned to the garage

Norris a monzai futam első szakaszában a 3. helyen autózott Lewis Hamilton, valamint Carlos Sainz mögött, Charles Leclerc balesete miatt azonban piros zászlóval megszakították a versenyt nagyjából féltávnál.

Norris ezt követően a kerékcserére korábban kiálló Pierre Gasly, valamint Antonio Giovinazzi mögött találta magát, sőt, Lance Stroll is elé került, aki azonban ki sem hajtott akkor még a bokszba.

A McLaren brit pilótája aztán a futam hátralvévő részét Stroll Racing Pointja mögött töltötte, a kanadai ugyanis a piros zászlós versenymegszakítás során kereket tudott cserélni.

„Az egyetlen oka annak szerintem, hogy ne mállhattam dobogóra, az az volt, hogy Stroll profitált az ingyen bokszkiállásból, ami egy kicsit hülye szabály, mivel teljesen ingyen kapták, és semmilyen módon nem érdemelték meg” – mondta Norris a verseny után a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szerintem ki kellene ezt iktatni. Volt két példa: ott volt Gasly, aki korábban állt ki, és előre is került a piros zászlóval. Ez teljesen fair, nem is lehet mit csinálni vele. De hogy egy olyasvalaki, aki nem állt ki a bokszba, 24 másodperc előnyhöz jusson úgy, hogy semmit sem csinált… Ki kellett volna állnia, az ő hibája, hogy akkor még nem álltak ki kerékcserére…”

„Az ember lehet szerencsés azzal, amit Pierre csinált, ez egyszerűen fair. De szerintem nem helyes, hogy egy olyasvalaki, aki nem állt ki a bokszba, kötelező kiállásként felhasználja a szünetet.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl egyébként sokkal higgadtabban nyilatkozott – ő elfogadja, hogy ez a szabály.

„Nem látok problémát a szabályzattal. Mindannyian együttműködünk, mi csapatok az FIA-val, hogy eljussunk arra a pontra, ahol most tartunk.”

„Megértem Lando frusztrációját, de lesz idő, amikor majd nekünk kedvez jobban. Mindannyian ismerjük a szabályokat, mindannyian megszavaztuk őket, szóval nincs okunk panaszkodni.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy meg fogja-e vitatni Norrisszal a dolgot, Seidl így felelt: „Nem hiszem, hogy sok mindent kellene megbeszélni, vagy elmagyarázni. Ezek az érzelmek egy verseny során, amit viszont jó látni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!