Norris unja, hogy Ricciardót az ellenségeként festik le - F1VILÁG.HU

Norris unja, hogy Ricciardót az ellenségeként festik le

HIRDETÉS
A McLaren F1-es pilótája szerint az emberek manapság túl gyorsan ítélkeznek, ezért látnak olyan ellentétet Ricciardo és közte, ami valójában nem létezik. Jó a kapcsolat a két pilóta között.
Daniel Ricciardo, McLaren, congratulates Lando Norris, McLaren, on securing pole

Lando Norris szerint alaptalan és egyben frusztráló az a feltételezés, hogy közte és Daniel Ricciardo között bárminemű ellentét lenne. A páros 2021 eleje óta versenyez együtt a McLaren istállójánál, miután Norris jó barátja, Carlos Sainz a csapatot maga mögött hagyva a Ferrarihoz igazolt. A közvélemény eleinte nagy haverkodást várt a két versenyzőtől, ám kettejük dinamikája máshogy alakult, így egyes szurkolók arra a feltételezésre jutottak, hogy Norris és Ricciardo ki sem jön egymással. A helyzeten a Drive to Survive legutóbbi évada sem segített, amiben egyes jelenetek alapján arra lehetett következtetni, hogy a két pilóta között határozott ellentét alakult ki.

Norris az Amerikai Nagydíjon tiszta vizet öntött a pohárba, és egyben frusztrációját fejezte ki a feltételezések kapcsán.

„Imádjuk, hogy csapattársak vagyunk. Szeretek vele egy csapatban lenni, tanulni tőle, időt tölteni vele. Manapság az emberek túl hamar ítélkeznek. Ez sok szempontból tönkreteszi a világot. Jól mennek a dolgaink. Szerettem vele dolgozni, hiányozni fog, de biztos vagyok benne, hogy fogunk még egymás ellen versenyezni” – utalt Ricciardo év végi távozására.

Norris szerint az emberek manapság nagyon felszínesek, és gyakran egy-egy szembejövő tőmondat alapján alkotnak véleményt a versenyzőkről.

„Nagyon gyorsan válik egy-egy elejtett szó szalagcímmé. Az emberek elég buták ahhoz, hogy egyetlen szót elhiggyenek, miközben el sem olvassák a cikket. Vannak, akik azt látják, amit látni akarnak, de vannak egyéb okai is. Köztem és Carlos [Sainz] között nagyon jó volt az együttműködés. Mindenki tudta, mennyire jó a kapcsolatunk, a barátságunk.”

„Aztán jött egy új kezdet, valaki mással kellett együtt dolgozni. Jött valaki, aki sokkal régebb óta itt van az F1-ben, aki az élmezőnyből jött és több futamgyőzelmet is szerzett. Az emberek egy bizonyos történetet akartak kihozni ebből. Eléggé eltérő személyek vagyunk, de a nyilvánosság nem ismer minket. A tévében röviden látnak minket, de a paddockba vagy a McLaren zárt ajtói mögé nem látnak be.  Nagyon sokat nevetünk, néha már túl sokat is!” – szögezte le a fiatal brit pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!