Norris üvöltve káromkodott Perez miatt - F1VILÁG.HU

Norris üvöltve káromkodott Perez miatt

Káromkodva üvöltött a sisak alatt a vasárnapi Japán Nagydíjon Sergio Perez miatt a McLaren ifjú titánja. A brit pilóta állítja, mintegy 10 másodpercet elveszített a verseny közben azért, mert versenytársa túl lassan haladt előtte.

A futam 13. körében a virtuális biztonsági autós protokoll lépett életbe, ami azt jelenti, hogy a versenyzők egy meghatározott tempónál nem mehetnek gyorsabban. Norris ekkor a 2. helyen haladt Max Verstappentől mintegy 5 másodperccel lemaradva, és Sergio Perez mögött találta magát, aki a bokszból tért vissza a pályára, miután összeütközött Kevin Magnussennel.

A Red Bull mexikói versenyzője viszont nagyon lassan haladt a pályán, és feltartotta Norrist, aki emiatt rengeteg időt veszített. A brit pilóta ráadásul nem tudta, mitévő legyen, hiszen a szabályok szerint ilyenkor nem lehet előzni a pályán. A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley gyorsan felvette a kapcsolatot a versenyirányítással, ahol végül engedélyt adtak arra, hogy Norris elmenjen a problémákkal küszködő Perez mellett.

Arra a kérdésre, hogy mi is történt az eset során, Norris így felelt: „Ötletem sincs. Nem tudom… valami gondja lehetett, nem? A lényeg viszont, hogy nem lehet előzni a VSC alatt, hacsak nem nyilvánvaló az, hogy a srácnak problémája van. Fogalmam sincs, mi történt, nem tudtam, hogy gondja-van-e, vagy csak feltart. Nem tudtam, és nem vállalhattam a kockázatot azzal, hogy megelőzöm őt.”

„Annyira lassan ment, és amikor megkaptuk a villogó fényt a műszerfalon a VSC-szakasz végéről, visszaváltott 1-esbe, én pedig már mellette voltam kívül, mert annyira lassan ment. Utána pedig majdnem nekem jött. Szóval tényleg lövésem sem volt. Üvöltöttem a sisak alatt, eléggé káromkodtam, de… annyira össze voltam zavarodva, nem tudtam, mit tehetek. Időt veszítettem Maxszal szemben, a ferraris srácok talán 1,4 másodperccel voltak mögöttem, miután korábban 12-13 másodperccel le voltak maradva. Szóval 10 másodpercet veszítettem. És nem tudtam, mit csinálhatok.”

„Ha problémája van, le kellene húzódnia, és nyilvánvalóvá kellene tennie, hogy gondja van. Ő nem tette, ezért nem vállalhattam a kockázatot, hogy megelőzöm a VSC alatt. Persze kétlem, hogy nagyon változtatott volna a dolgokon, csak egy kicsit többet idegeskedtem. De legalább egy kicsit jobban nyomás alá tudtam volna helyezni Maxot. Nem hiszem, hogy ennyire lemaradtunk volna tőle. Szóval igen, frusztráló volt, legközelebb talán megkérdezem, mit szabad ilyenkor tenni, de szerintem jól csináltam, szóval rendben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!