Norris: Végre felkészülten vághatunk neki az F1-es idénynek - F1VILÁG.HU

Norris: Végre felkészülten vághatunk neki az F1-es idénynek

HIRDETÉS
Az elmúlt évekkel ellentétben kiváló formában és felkészülten vághat neki a 2024-es Forma-1-es évadnak a McLaren csapata — mondja az istálló ifjú versenyzője, Lando Norris.
Lando Norris, McLaren MCL38

A McLaren 2023-ban kiábrándító formában kezdte az F1-es idényt, a szezon közbeni fejlesztésekkel azonban fordítani tudott szerencséjén, az évad második felében pedig már rendre a dobogós helyekért harcolhattak versenyzői. A McLaren nagy reményekkel várja az új idény, hiszen szeretne közelebb kerülni a Red Bullhoz, valamint a Mercedeshez és a Ferrarihoz. A téli teszten látottak alapján izgalmas csatában vehetnek majd részt a wokingiak, Norris pedig annak különösen örül, hogy jó formában várhatják a hétvégén rajtoló szezont.

„Azt gondolom, az elmúlt néhány évben problémánk volt a felkészülés hiányával, illetve azzal, hogy nem tudtunk bizonyos dolgokat” — mondta Norris. „Idén azt gondolom, határozottan felkészültebbek vagyunk minden téren, ennek pedig nagyon örülök.”

„A csapat kiváló munkát végzett azzal, hogy elkészült mindennel, és nem voltak ilyen problémák. Történtek kisebb malőrök, de jó, hogy ezek most fordultak elő, és egy kicsit jobban fel tudunk így készülni a folytatásra.”

„De igen, nem hiányzott sok minden a felkészülés vagy a tudás terén, kisebb dolgok voltak itt-ott. Szóval azt gondolom, az egész csapat sokkal-sokkal jobb helyzetben van. És úgy gondolom, végre jó formában vághattunk neki ennek a tesztnek, ennek az új évnek. Nem gondolom azt, hogy ez az elmúlt három-négy évben sikerült volna. Néhány dolog terén egyből támadni tudtunk ahelyett, hogy bizonytalankodtunk volna azzal kapcsolatban, hogy készen állnak-e.”

Norris azt pontosan tudja, hogy bőven van még fejlődési lehetőség az új autóban, ám szerinte minden okuk megvan az optimizmusra.

„Nem gondoljuk azt, hogy maximalizáltuk ezt vagy azt a területet, de sokkal több tudással és szakértelemmel kezdhettünk, és egyszerűen jobb autóval vághatunk neki az idénynek. Izgatott vagyok, az év eleje óta azt érzem, hogy jó helyzetben vagyunk. És miután tavaly remek munkát végeztünk, azt is jó látni, hogy milyen remekül tudunk fordítani a dolgokon. Szóval a csapat jó munkát végzett, elégedett vagyok, és bőven fogunk még fejlődni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!