Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Rendkívül elismerően nyilatkozott a második világbajnoki címe felé nagy léptekben haladó Max Verstappenről kortársa, a McLaren ifjú titánja, Lando Norris.
IMOLA, ITALY - APRIL 18: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen tavaly a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont legyőzve szerezte meg első vb-címét a Forma-1-ben, és óriási az esély arra, hogy idén is a legjobb lesz a királykategóriában. A holland pilóta előnye hat versennyel a bajnokság vége előtt 116 pont a ferraris Charles Leclerc előtt. Generációjának másik jeles képviselője, Lando Norris szerint Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző, aki bizonyítani tudott az F1-ben.

„Lenyűgöző munkát végez – igazán megkapó. Hasonlóan, mint Lewis a korábbi években. Ha megvan az autó, ami képes teljesíteni, és győzelmeket szerezni, akkor ő az a fajta versenyző, aki megragadja a lehetőségeket” – mondta a McLaren versenyzője a Sky Sports F1 televíziónak.

„Még ha csak a szabadedzésekről is van szó, akkor sem megy a határ alá, mindig feszegeti azt. A nyitóedzésen a nap első köre néha gyorsabb, mint azok a köridők, amiket mi az időmérőn futunk! Ő az egyik legtehetségesebb versenyző, aki valaha versenyzett a Forma-1-ben, az egyik leggyorsabb. Nem kétséges, hogy meg fogja nyerni második világbajnoki címét is, és nagyon valószínű, hogy nyer még néhányat a jövőben.”

Norris természetesen abban bízik, a következő években neki is lesz esélye a bajnoki címekért harcolni – ám jól tudja, türelmesnek kell lennie.

„Néha az embernek tisztában kell lennie azzal, hogy talán nem fog versenyt nyerni egy, két, három, öt, vagy 10 évig. Még az is lehet, hogy csak a 12 év után adódik a lehetőség, vagy ilyesmi. Ez frusztráló lehet időnként, hiszen az ember azt érzi, hogy többet érdemel. Nem számít, milyen keményen dolgozik, van egy srác, akinek könnyű versenyei vannak, lazán vezetve nyer – és ott vagy te, aki vért izzadsz, életed legkeményebb versenyét futod, és csak 8. vagy.”

„De nekem soha nem voltak rossz érzéseim senkivel szemben, hiszen feltehetően megérdemlik, hogy ilyen helyzetben legyenek. Egyszerűen csak hinned kell abban, hogy pár év múlva, vagy pár futam múlva neked is lehetőséged kínálkozik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!