Norris: Verstappen úgy lett bajnok, hogy nem övé volt a jobb autó - F1VILÁG.HU

Norris: Verstappen úgy lett bajnok, hogy nem övé volt a jobb autó

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Lando Norris szerint teljesen megérdemelten lett az idei világbajnokság győztese Max Verstappen, nem az övé volt ugyanis a legjobb autó a szezon során.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is congratulated by Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon aratott győzelmével hódította el a világbajnoki címet, Norris pedig úgy véli, bár a szezonzárón neki volt szerencséje, az idény nagy részében valójában balszerencsésebb volt, mint riválisa, Lewis Hamilton.

A hétszeres világbajnoknak ráadásul Norris szerint egész évben jobb autója volt, mint Verstappennek.

„Gratulálok Maxnak ahhoz, amit idén elért, mert nem hiszem, hogy neki volt a jobb autója idén” – mondta a McLaren versenyzője.

„Azt gondolom, a szezon nagy részében a Mercedesnek volt jobb autója, és Max balszerencsésebb volt, ráadásul szerintem kevesebbet is hibázott versenyzőként.”

„Lewisnak sokkal több tapasztalata van, több bajnoki címet nyert már, és így tovább. Örülök Max sikerének, jó barátom. Gratuláltam már neki korábban, de persze Lewisnak is, hiszen lenyűgöző idénye volt, és sok mindent nagyon-nagyon jól csinált.”

Norris a szezonzáró után egyébként beszélt arról is, meglepte őt a versenyirányítás abu dhabi döntése, miszerint elengedték a lekörözötteket az utolsó kör előtt.

„Azt mondták, nem engednek el bennünket, majd hirtelen úgy döntöttek az utolsó körre, hogy mégis, ami egy kicsit meglepett” – mondta Norris.

„Nyilván a harc miatt csinálták, a TV-közvetítés miatt. Hogy fair volt-e, vagy sem, azt nehéz eldönteni.”

„Én viszont csak gratulálni tudok mindkét versenyzőnek. Nagyon élvezetes volt nézni a küzdelmüket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!