Norrisban semmiféle együttérzés nincs Ricciardo menesztése miatt - F1VILÁG.HU

Norrisban semmiféle együttérzés nincs Ricciardo menesztése miatt

A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Lando Norris azt mondja, semmiféle együttérzés nincs benne amiatt, hogy csapattársának, Daniel Ricciardónak az idei szezont követően távoznia kell a wokingi istállótól.

A McLaren a héten jelentette be, közös megegyezéssel felbontotta Ricciardo 2023 végéig szóló szerződését, így az ausztrál pilóta az évad végén elhagyja a patinás csapatot. Helyét jó eséllyel Oscar Piastri veszi majd át, ezt azonban egyelőre nem jelentette be a McLaren. Ricciardo jövője nagy kérdés: az ausztrál szeretne a Forma-1-ben maradni, a legvonzóbb lehetőség pedig kétségkívül volt csapata, az Alpine lehet számára – egyelőre azonban nincs még döntés 2023-as ülésével kapcsolatban.

A Belga Nagydíj hétvégéjén természetesen az egyik legfőbb beszédtémát Ricciardo menesztése jelentette – és persze csapattársát, Lando Norris is elmondta a véleményét a történtekkel kapcsolatban.

„Utálom, hogy ezt mondom, de nem” – mondta a brit pilóta, amikor arról kérdezték, együttérez-e csapattársával azért, amiért annak távoznia kell a csapattól.

„Lesznek, akik talán utálni fognak azért, amiért ezt mondom, de nehéz ügy ez, mert nem tudhatom, hogy kerülök-e hasonló helyzetbe én is ezzel vagy bármelyik másik csapattal, vagy ilyesmi, és nem szeretnék ellentmondani magamnak a jövőben sem – de nekem a vezetésre kell fókuszálnom.”

„Nem az én dolgom, hogy másokkal foglalkozzak, nem vagyok versenyzői tréner, nem azért vagyok itt, hogy segítsek, meg ilyenek. Azért vagyok itt, hogy az abszolút legjobbat nyújtsam, ez erről szól – szóval nehéz, amikor azt hiszik egyesek, hogy a feladataim közé tartozik ez is, holott nem ez a helyzet.”

„Előfordulhat, hogy ha pár évig nem teljesítek jól, akkor az én karrieremnek is vége, nem vezethetek többé a Forma-1-ben, szóval főként magamra kell fókuszálnom. Minden versenyzőnek alkalmazkodnia kell azokhoz a forgatókönyvekhez, melyekbe belekerült, és úgy érzem, nekem is ezt kell tennem.”

Norris beszélt arról is, a McLaren idei, MCL36-os kódjelű versenyautójához neki is nehéz volt alkalmazkodnia, és jelentősen változtatnia kellett vezetési stílusán.

„Nem egy olyan autó ez, amibe csak úgy beugrottam, és egyből éreztem, hogy pontosan úgy tudok teljesíteni vele, ahogy akarok” – magyarázta a brit pilóta. „Az év elején Daniel jobban teljesített nálam, az előszezoni teszteken, meg hasonlók. Úgy tűnt, természetesebben tudja vezetni az autót, úgy, ahogy ő akarja, nekem pedig el kellett kezdenem megtanulni egy új vezetési stílust ahhoz képest, amihez hozzászoktam az elmúlt néhány évben.”

„Szóval nekem is alkalmazkodnom kellett, mint ahogy neki is. De nem érzem azt, hogy együtt kellene éreznem egy másik versenyzővel azért, mert nem tudott olyan jó munkát végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!