Norrisnak hosszú listája van arról, hogy miben kell fejlődnie - F1VILÁG.HU

Norrisnak hosszú listája van arról, hogy miben kell fejlődnie

HIRDETÉS
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris azt mondja, „hosszú listája” van arról, hogy miben kell fejlődnie a 2020-as Forma-1-es idény során.
Lando Norris, McLaren MCL34

A brit tehetség tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, Bahreinben és Ausztriában pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtott: a középmezőny legjobbjaként a 6. helyen ért célba, szezonját azonban balszerencse kísérte, így végül 47 ponttal elmaradt csapattársától, Carlos Sainztól.

Míg a spanyol az összetett pontverseny 6. helyén végzett, Norris csak a 11. helyen zárta a szezont.

A McLaren versenyzője azt mondja, javulnia kell idén, és jobban össze kell csiszolódnia autójával.

„Azt gondolom, van néhány általános dolog, mely megismétlődött bizonyos hétvégéken: hogy az időmérőn Carlos miképp tudott jó időket futni, és milyen jól alkalmazkodott a pályakörülményekhez, és minden máshoz. Ilyen dolgok” – mondta Norris a Motorsport.com című lap kérdésére.

„Az egyik legfőbb dolog, amin dolgozni fogok ezen a télen, az az autóval kapcsolatos tudásom, hogy miképp működik. Nem csak az, hogy hogyan vezessem gyorsabban a kanyarokban, vagy fékezzek később. A beállítások, és minden más. Hogy hogyan javuljunk csomagként, és hogyan működjön számomra jobban az autó, és hogyan dolgozzak én jobban az autóval.”

A McLaren ifjú titánja hozzátette: „Viszont van néhány dolog a vezetésemben is, amikről tudom, hogy javítanom kell rajtuk, és minden hétvégén hasonló dolgok kerültek elő. Egy kicsit jobb is lettem, de ez még nem elég.”

„A következő szezonra tehát össze kell raknom ezeket. Képes vagyok különféle technikákat alkalmazni a különböző kanyarokban és helyszíneken. Néhány dolog ismétlődő, mások pedig inkább csak a tudással köthetők össze. Azt hiszem, egy hosszú listám van arról, hogy miken kell még dolgoznom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!