Norrisnak még mindig problémás vezetni a McLaren autóját - F1VILÁG.HU

Norrisnak még mindig problémás vezetni a McLaren autóját

Noha a 2023-as szezon során 7 dobogós eredményt is szerzett a Forma-1-ben, Lando Norris azt mondja, a McLaren autójával még mindig nehezen boldogul.

A brit pilóta már jó ideje küszködik a wokingi istálló versenygépével, a vezetési stílusa ugyanis egész egyszerűen nem olyan, mint amit a csapat MCL60-as modellje megkíván. Sőt, Norris az évad során többször beszélt arról, a McLaren idei autója is hordozta azt a tulajdonságot, amivel a csapat már évek óta küszködik.

„Elég sokat dolgoztam azon, hogy továbbra is megpróbáljak alkalmazkodni ehhez az autóhoz, mert nem könnyű boldogulni vele. A szezon első felében talán nem voltam a megfelelő helyzetben, és az, ahogy én gyorsan akarok vezetni, még mindig ellentétben áll azzal, ahogy ez az autó akarja, hogy vezessék” — magyarázta a McLaren versenyzője.

„Ami számomra természetes annak kapcsán, hogy hogyan szeretnék a legjobb lenni egy időmérőn, nem olyan, mint ahogyan ezt az autót vezetni kell. Szóval még mindig változtatnom kell egy kicsit azon, ahogy vezetnem kell az autót. És ez még idén is így volt, de a szezon felénél már magabiztosabb voltam. Úgy érzem, kezdek odaérni, hogy a legtöbbet hozzam ki az autóból, főleg a versenyzés perspektívájából.”

Norris és a McLaren remek formában teljesített a bajnokság második felében, a brit pilóta rendre az élmezőnyben tudott harcolni — amivel természetesen elégedett is.

„Abu Dhabiban egyszerűen túl sokat hibáztam az időmérőn, ami szerintem nyilvánvaló volt. Viszont határozottan azt gondolom, hogy életem egyik legjobb versenyét futottam. A legutóbbi versenyeken 6 második helyet szereztem, és mindegyiken Max mögött végeztem. Ha valamelyik ezek közül balul sült volna el Max számára, tökéletes helyzetben lettünk volna. Brazíliában az egyik legjobb versenyemet teljesítettem, a többiekhez képest egy autóhossznyi előnyben voltunk. A mexikói is remek verseny volt, szóval azt gondolom, az eddigi legjobb teljesítményt nyújtottam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!