Norrisnak röhögnie kellet azon, mennyire rossz volt Verstappen Red Bullja hétvégén - F1VILÁG.HU

Norrisnak röhögnie kellet azon, mennyire rossz volt Verstappen Red Bullja hétvégén

Sokat küszködött a szingapúri hétvégén a Red Bull Forma-1-es csapata, a szingapúri dobogósok viszont arra számítanak, az energiaital-gyárosok a hétvégi Japán Nagydíjon újra jó formában lesznek.

A Red Bull már a versenyhétvégét megelőzően figyelmeztetett arra, a Ferrari komoly esélyes lehet a győzelemre, arra azonban talán még ők sem számítottak, hogy legfeljebb a pontszerzésben reménykedhetnek a kanyargós utcai pályán. Miközben Carlos Sainz Lando Norrist és Lewis Hamiltont megelőzve győzött a Szingapúri Nagydíjon, Max Verstappen 5., Sergio Perez pedig 8. lett.

Hamilton újságíróknak nyilatkozva a versenyt követően arról beszélt, a Red Bull gyengélkedésében talán szerepet játszott az is, hogy ők már nem igazán dolgoznak az idei autón.

„Nem tudom, hogy mi… Nem igazán figyeltem másokra ezen a hétvégén, szóval nem nagyon tudom, hogy miért voltak lemaradva a tempó tekintetében” – fogalmazott a hétszeres világbajnok az energiaital-gyárosokkal kapcsolatos kérdésre. „Viszont azt gondolom, jó látni, hogy a többiek is… A McLaren óriási tempót talált, és nagyszerű látni, hogy a Ferrari is feljebb lépett, szerintem ez pozitívum. A McLaren is hozott ide fejlesztéseket, a többiek is hoztak.”

„A Red Bull már a jövő évi autón dolgozik. Kevesebb idejük van a szélcsatornában, szóval talán az idei lehetőségeik egy részét is a jövő évi autóhoz használják. Biztosan előbb váltottak, mint mi. Szóval szerintem ez most csak egy kivételes eset volt. Annyira elöl vannak, hogy talán kevésbé fejlesztik az autójukat, mi pedig még dolgozunk az idei modelleken. De idővel kiderül.”

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint a Red Bull a következő versenyeken újra régi formájában tündököl majd.

„Nem lennék meglepve, ha megnyernék a szezon utolsó versenyeit. Azt gondolom, Szingapúr lehetőséget adott számunkra, mi pedig éltünk vele. De úgy gondolom, a Red Bull formában lesz a szezon hátralévő részében, és nagyon-nagyon nehéz lesz legyőzni őket” – magyarázta a szingapúri győztes. „Csipán azt gondolom, a Forma-1 számára nagyszerű, ha a Ferrari, a McLaren, a Mercedes és az Aston két-három tizeddel gyorsabb lenne minden versenyen, és kihívója tudna lenni a Red Bullnak a versenytempó terén.”

„Szerintem a versenyzés idén hihetetlen lenne, nyolc versenyző csatázhatna a győzelmekért, mint ahogy történt az ma is négy-öt versenyző között egy utcai pályán. Ez is azt mutatja, az F1-ben megvan a potenciál, hogy hihetetlen show-t produkáljon. De az is igaz, hogy a Red Bull remek autóval rukkolt elő idén, lenyűgöző munkát végeztek, és megérdemlik a győzelmeiket. Nyilván álmodozunk egy kicsit arról, milyen lehet az F1, ha mindannyian felzárkózunk egy kicsit a szezon második felében, illetve jövőre.”

Norris osztja korábbi csapattársa véleményét – szerinte rendkívül izgalmasak lennének a küzdelmek, ha az ellenfelek képesek lennének rendszeresen közelebb kerülni a Red Bullokhoz. A brit pilóta azt mondja, szinte nevetnie kellett, amikor látta, Max Verstappen alatt mennyire rosszul viselkedik az autó Szingapúrban.

„Ha a Red Bull nem lenne, nekem már két győzelmem lenne!” – mondta nevetve. „De az Aston Martin sincs messze, a szezon elején nagyon közel voltak, de visszaestek. Az AlphaTauri is nagyon gyors volt ezen a hétvégén. A legjobb csapat mindig dominál egy kicsit, és elvesz egy kicsit a show-ból. De ha pár éve kivettük volna a képletből a Mercedest, vagy most a Red Bullt, akkor hihetetlen küzdelmet látnánk a többi csapat között, számos különböző győztes lenne minden versenyen, minden szezonban.”

„Ha mi is egy kicsit jobban tudnánk harcolni a Red Bull ellen, nyernénk, de a Mercedes is nyerne, a Ferrari is nyerne. Talán Silverstone-ban és Budapesten is győzhettünk volna. Most álmodoztam egy kicsit, de ahogy Carlos is mondta, jövő hétvégén ismét formában lesznek. Nem tudom, miért küszködtek ezen a hétvégén, de amikor megnéztem Max belső kamerás felvételeit, egy kicsit röhögnöm kellett, mert soha nem láttam még ennyire rossz autót! Max is csak nevetett rajta. Szóval meglátjuk jövő hétvégén. Szerintem jó eséllyel újra az élen lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!