Nőtt az esélye annak, hogy Honda-motorra vált a Red Bull - F1VILÁG.HU

Nőtt az esélye annak, hogy Honda-motorra vált a Red Bull

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Az ígéretes idénykezdet után a Honda nagyban növeli esélyeit arra, hogy 2019-től a Red Bull Forma-1-es csapatának motorpartnere legyen.

A japán gyártó 2015-ben tért vissza a Forma-1-be, a McLarennel folytatott hároméves partnersége azonban kudarcokkal teli volt, így a felek útjai az elmúlt idény végén különváltak.

A Honda a Toro Rossóval lépett szövetségre, Pierre Gasly, az istálló francia versenyzője pedig a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon remekelt, és végül a 4. helyen ért célba.

Azt a Red Bullnál is elismerték, az energiaital-gyártó nagycsapata folyamatosan figyelemmel kíséri a Honda fejlődését partnercsapata révén, és miután az osztrák csapat Renault-val kötött megállapodása az idény végén lejár, nem kizárt, hogy jövőre ők is a japánok motorjaira váltanak.

A Honda jelenlegi formája pedig nagy lökést adhat az együttműködés irányába.

„Növelik az esélyeiket azzal, hogy vonzónak mutatkoznak a Red Bull felé” – mondta Daniel Ricciardo, a Milton Keynes-i istálló versenyzője.

„De ennek a dolognak jelenleg semmi köze hozzám – azért mondom ezt, mert még nincs szerződésem a csapattal a következő évre. De a motorokkal kapcsolatos egyeztetésekben mi, versenyzők nem vagyunk benne.”

„Tisztában vagyok azzal, hogy lehetnek változások jövőre. És ez remek hír a Honda számára. Nyilván sokat invesztáltak bele a projektbe az elmúlt években, de a McLarennel nem működött. Most viszont nagyszerű, hogy a Toro Rossóval jól mennek a dolgok.”

Fotó: Bahrain GP

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elismerte, nőtt az esélye annak, hogy a nagycsapat is Honda-motorokra vált jövőre – köszönhetően az ígéretes formajavulásnak.

Hirdetés

„Mielőtt eldöntöttük, hogy együtt dolgozunk a Hondával, hittünk abban, hogy ez egy eredményes csomag lehet – rögtön, miután megmutatták, hogy mit terveznek” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„Ha elérkezik az idő, meghozzuk a döntést. Alaposabban meg kell vizsgálnunk ezt a helyzetet. Jó irányba halad a dolog, és önöknek, újságíróknak tudniuk kell, hogy mi bátrak vagyunk.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kifejtette, nem kell kapkodniuk a döntéssel, habár a Renault mihamarabb szeretné tudni, folytatják-e együttműködésüket 2019-ben.

„Első sorból nézhetjük a Honda fejlődését az idény első felében. Nagyjából így tervezünk játszani” – mondta Horner.

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen egyelőre még nem gondolkodott azon, mi lesz, ha csapata Honda-motorokra vált jövőre.

„Még nem igazán foglalkoztam ezzel. És őszintén szólva nem is rajtam múlik. Minél több a motorerő, annál jobb – ez minden csapatnál így van. Még korán van ehhez, de majd meglátjuk” – mondta, majd hozzátette, Gasly remek szereplése azért az ő figyelmét is felkeltette.

„Nagyszerű volt látni. Helmut mellett álltam, amikor néztük az időmérőt. Jó volt látni, hogy Pierre összerakott egy nagyszerű kört. Úgy tűnik, az egész csomag remekül összeállt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!