Novemberben lehetne a kétnapos Kínai Nagydíj - F1VILÁG.HU

Novemberben lehetne a kétnapos Kínai Nagydíj

A legfrissebb sajtóhírek szerint felmerült, hogy egy kétnapos versenyhétvége keretében pótolnák az eredetileg áprilisra tervezett, ám a koronavírus miatt végül elhalasztott Kínai Nagydíjat.

A Forma-1 vezetősége múlt héten jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a kínai hatóságokkal közösen meghozott döntéssel elhalasztja a Sanghajba tervezett versenyt.

Hogy a Kínai Nagydíjat pótolni tudják-e, az egyelőre kérdés, a sportág vezetősége azonban a csapatokkal együttműködve minden lehetőséget megvizsgál.

Úgy tudni, az is felmerült, hogy egy kétnapos versenyhétvégét rendeznének novemberben – egészen pontosan a brazíliai és az abu dhabi versenyek között. A futamot eszerint november 22-én tartanák, és bár logisztikailag komoly kihívás lenne ilyen rövid idő alatt eljuttatni a felszerelést Sao Paulóból Sanghajba, némiképp megkönnyítené a helyzetet, hogy a Kínai Nagydíj ebben az esetben csak kétnapos lenne: szombaton edzenének a versenyzők, vasárnap pedig lefutnák az időmérőt és a versenyt.

Ahhoz, hogy a terv megvalósuljon, a csapatok egyhangú támogatására lesz szükség, és egyelőre nem világos, hogy mennyire támogatnának egy ennyire intenzív időszakot.

Lehetőségként egyébként állítólag az is felmerült, hogy a kínai versenyt november 29-én rendeznék meg – míg az erre az időpontra tervezett abu dhabi futamot egy héttel előrehoznák.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!