IMOLAGP

Novemberben lehetne a kétnapos Kínai Nagydíj

SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 14: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Sebastian Vettel, Ferrari SF90 and Charles Leclerc, Ferrari SF90 at the start of the race during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
A legfrissebb sajtóhírek szerint felmerült, hogy egy kétnapos versenyhétvége keretében pótolnák az eredetileg áprilisra tervezett, ám a koronavírus miatt végül elhalasztott Kínai Nagydíjat.

A Forma-1 vezetősége múlt héten jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a kínai hatóságokkal közösen meghozott döntéssel elhalasztja a Sanghajba tervezett versenyt.

Hogy a Kínai Nagydíjat pótolni tudják-e, az egyelőre kérdés, a sportág vezetősége azonban a csapatokkal együttműködve minden lehetőséget megvizsgál.

Úgy tudni, az is felmerült, hogy egy kétnapos versenyhétvégét rendeznének novemberben – egészen pontosan a brazíliai és az abu dhabi versenyek között. A futamot eszerint november 22-én tartanák, és bár logisztikailag komoly kihívás lenne ilyen rövid idő alatt eljuttatni a felszerelést Sao Paulóból Sanghajba, némiképp megkönnyítené a helyzetet, hogy a Kínai Nagydíj ebben az esetben csak kétnapos lenne: szombaton edzenének a versenyzők, vasárnap pedig lefutnák az időmérőt és a versenyt.

Ahhoz, hogy a terv megvalósuljon, a csapatok egyhangú támogatására lesz szükség, és egyelőre nem világos, hogy mennyire támogatnának egy ennyire intenzív időszakot.

Lehetőségként egyébként állítólag az is felmerült, hogy a kínai versenyt november 29-én rendeznék meg – míg az erre az időpontra tervezett abu dhabi futamot egy héttel előrehoznák.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!