Novemberben tér vissza a Ferrari kulcsembere

Ferrari Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapata vasárnap megerősítette, Simone Resta hamarosan visszatér az olasz istállóhoz – a szakember vezető technikai pozícióban tevékenykedik majd november elejétől.

Resta sokáig a Ferrari főtervezője volt, tavaly év közben azonban az Alfa Romeóhoz szerződött, ahol technikai igazgatóként tevékenykedett.

A Ferrari számára azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult a 2019-es idény első fele, Mattia Binotto csapatfőnök pedig mindent megtesz azért, hogy erősítsen a csapat technikai szerkezetén.

„Számomra és a csapat számára az a fontos, hogy valahogy támogatva legyek a szerepkörömben, szóval van néhány szakember, akit már kineveztünk bizonyos területeken – legyen az a kasztni, az erőforrás, vagy a hajtáslánc” – magyarázta az olasz szakember.

„Ezek a szakemberek a legfőbb pillérei a szervezetünknek, és velük kényelmesebben érzem magam a pozíciómban, mivel ők felelnek a technikai részlegekért.”

A szakember megerősítette, Simone Resta novemberben tér vissza a Ferrarihoz.

„Simone Resta november 1-jén csatlakozik hozzánk, és ő lesz az egyik alappillér. Úgy hiszem, hogy addigra már befejezzük az átszervezéseket.”

A korábban technikai igazgatóként tevékenykedő Binotto tehát már nem sok feladatot lát el a technikai dolgok tekintetében.

„Ettől függetlenül leginkább a technikai oldalra fókuszálok, viszont nem vagyok napi szinten érintett már benne.”

„Mivel 2021-ben új szabályok is lesznek, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jól felkészülünk a jövőre. Ezek a srácok pedig segítenek nekem abban, hogy ne csak napról napra, hanem közép- és hosszú távon is felügyeljem a munkát.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS