Novemberben tér vissza a Ferrari kulcsembere - F1VILÁG.HU

Novemberben tér vissza a Ferrari kulcsembere

A Ferrari Forma-1-es csapata vasárnap megerősítette, Simone Resta hamarosan visszatér az olasz istállóhoz – a szakember vezető technikai pozícióban tevékenykedik majd november elejétől.

Resta sokáig a Ferrari főtervezője volt, tavaly év közben azonban az Alfa Romeóhoz szerződött, ahol technikai igazgatóként tevékenykedett.

A Ferrari számára azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakult a 2019-es idény első fele, Mattia Binotto csapatfőnök pedig mindent megtesz azért, hogy erősítsen a csapat technikai szerkezetén.

„Számomra és a csapat számára az a fontos, hogy valahogy támogatva legyek a szerepkörömben, szóval van néhány szakember, akit már kineveztünk bizonyos területeken – legyen az a kasztni, az erőforrás, vagy a hajtáslánc” – magyarázta az olasz szakember.

„Ezek a szakemberek a legfőbb pillérei a szervezetünknek, és velük kényelmesebben érzem magam a pozíciómban, mivel ők felelnek a technikai részlegekért.”

A szakember megerősítette, Simone Resta novemberben tér vissza a Ferrarihoz.

„Simone Resta november 1-jén csatlakozik hozzánk, és ő lesz az egyik alappillér. Úgy hiszem, hogy addigra már befejezzük az átszervezéseket.”

A korábban technikai igazgatóként tevékenykedő Binotto tehát már nem sok feladatot lát el a technikai dolgok tekintetében.

„Ettől függetlenül leginkább a technikai oldalra fókuszálok, viszont nem vagyok napi szinten érintett már benne.”

„Mivel 2021-ben új szabályok is lesznek, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jól felkészülünk a jövőre. Ezek a srácok pedig segítenek nekem abban, hogy ne csak napról napra, hanem közép- és hosszú távon is felügyeljem a munkát.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!