Friss hírek

Nyáron dönt Hamilton csapattársáról a Mercedes

Nyáron fog döntést hozni a Mercedes Forma-1-es csapata arról, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2022-ben.

A német istálló szombaton jelentette be, 2 évvel meghosszabbította Hamilton szerződését, aki így 2023 végéig biztosan a csapatot erősíti majd.

Hogy ki lesz a csapattársa 2022-ben, az egyelőre nagy kérdés, Valtteri Bottas szerződése ugyanis ugyancsak lejár a szezon végén.

Hirdetés
 

A finn pilóta szombaton újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva azt mondta, hamarosan leül egyeztetni a Mercedes vezetőségével.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megerősítette, még a nyáron döntést hoznak arról, hogy hosszabbítanak-e Bottasszal, avagy George Russellt ültetik a helyére.

„Ez a nap Lewisról szólt, az ő szerződését tisztáztuk” – mondta a szakember még szombaton, Spielbergben. „Nagyon örülünk annak, hogy aláírtunk Lewisszal, a következő hetekben és hónapokban pedig megnézzük a másik ülést is.”

„Elégedettek vagyunk Valtteri múlt heti, ausztriai versenyzésével, ami véleményem szerint nagyon jó volt. És ő is pontosan tudja, hogy tényezőnek számít.”

„Ugyanakkor viszont ismerjük George erősségeit és gyengeségeit is, a döntést pedig a nyár folyamán hozzuk meg.”

„Először átbeszéljük majd George-dzsal és Lewisszal a dolgokat, és remélhetőleg még a szezon vége előtt rendben leszünk. Mindkettejük erősségeit értékeljük, és azt, amit hozzá tudnak tenni a csapat munkájához.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!