IMOLAGP

Nyilvánosságra hozta idei tesztprogramját a Pirelli

AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Jean Alesi tests the new Pirelli 18 inch tyres for next seasons F2 Car during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on September 07, 2019 in Autodromo Nazionale Monza, Italy. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Nyilvánosságra hozta 2020-as tesztprogramját a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz gumigyártóra intenzív év vár, hiszen gőzerővel készül már a 2021-es szezonra, amikor is már 18 colos abroncsokat használnak a Forma-1-ben.

A méretesebb gumik tesztelését szombaton a Pirelli meg is kezdte Jerezben, méghozzá a Ferrari és Charles Leclerc segédletével. A monacói versenyző 130 kört tett meg a dél-spanyolországi versenypályán, a 18 colos gumikkal való munkát pedig a Pirelli hamarosan folytatja.

Az olasz gyártó március 5-én újra pályára viszi majd a 2021-es évre szánt termékeit: ezúttal az esőgumikat tesztelik a Ferrarival, méghozzá a csapat házi tesztpályáján, Fioranóban.

Ezt követően pedig a többi csapat is kiveszi majd a részét a munkából: március végén a Renault és a Mercedes, majd májusban a Red Bull és az Alfa Romeo is lehetőséget kap.

A 18 colos gumik tesztprogramjára minden csapat “öszvérautót” épít, a Pirelli részletes programja az alábbiak szerint alakul:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!